ΝΔ: Προετοιμασία της μομφής με… ξετίναγμα της συμφωνίας για το Σκοπιανό

anea-dimokrateia-grafeia

Ο δεκάλογος με τα ψέματα και τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης όπως τον κατέγραψαν στην Πειραιώς που μιλούν για «κακοστημένο ρεσιτάλ προπαγάνδας» - Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ανοίγει ο δρόμος για υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά του συνόλου της κυβέρνησης

«Φύλλο και φτερό» κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη συμφωνία Τσίπρα
 – Ζάεφ
 για το Μακεδονικό παράλληλα με την προετοιμασία της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που προτίθενται να καταθέσουν για να αναδείξουν την έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης στην προσυπογραφή της συμφωνίας από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε με καθυστέρηση 24 ωρών, έλαβαν στο Μοσχάτο το αντίγραφο της συμφωνίας, αρμόδια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξετάζουν λεπτομερώς το κείμενο για να αποκαλύψουν τα ψεύδη της κυβέρνησης, τις υποχωρήσεις και τις «γκρίζες ζώνες» που εκτιμούν ότι εμπεριέχονται στη συμφωνία.

Με βάση την πρώτη ανάγνωση, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για «κακοστημένο ρεσιτάλ προπαγάνδας», με το οποίο επιχειρείται να βαφτιστούν «διπλωματική επιτυχία» η άκρως προβληματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον κ. Ζάεφ και οι απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβησαν από τις πάγιες εθνικές θέσεις.
«Πρόκειται για άλλη μία χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μία κυβέρνηση που έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια», σχολίαζαν παρουσιάζοντας έναν δεκάλογο με αντιφάσεις και ψέματα.

Στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι να ενισχύσει την επιχειρηματολογία με βάση την οποία θα υποβάλει την πρόταση δυσπιστίας όπως έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιβεβαίωση της υποψίας που είχαν στην Πειραιώς ότι το Μαξίμου μεθοδεύει την παράκαμψη της Βουλής για να μη φανεί η συμφωνημένη διάσταση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και στους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα αυτό με τον πιο έντονο τρόπο επισκεπτόμενος το Προεδρικό Μέγαρο και θέτοντας, όπως έλεγαν συνεργάτες του, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο προ των ευθυνών του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει να ληφθεί απόφαση της Βουλής που να εξουσιοδοτεί τον κ. Κοτζιά να υπογράψει τη συμφωνία, σύμφωνα με το ανάλογο προηγούμενο του 2015 όταν, μετά το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το Κοινοβούλιο παρέσχε εξουσιοδότηση στα κυβερνητικά στελέχη της εποχής να διαπραγματευθούν και να υπογράψουν συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Εκτιμώντας, ωστόσο, ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει σε αυτή τη φάση ψηφοφορία στη Βουλή, στην Πειραιώς ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους που είναι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σε τρόπον ώστε να υποχρεωθεί ο κ. Καμμένος να υπερψηφίσει την κυβέρνηση που υπέγραψε τη συμφωνία με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνεί.

Οι επιτελείς της ΝΔ θα περιμένουν να ολοκληρωθεί νωρίτερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα για να μην κατηγορηθούν ότι παρεμπόδισαν τις αποφάσεις που, κατά την κυβέρνηση, θα ανοίξουν τον δρόμο για να συζητηθεί το χρέος στο προσεχές Eurogroup.
Οι δέκα υποχωρήσεις

Αναλυτικά τα σημεία στα οποία επιτελείς της ΝΔ εστιάζουν την κριτική τους επί της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ είναι τα εξής:

1. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς υποστήριξε δημοσίως χθες ο κ. Τσίπρας. Ο όρος “Severna Makedonija” δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του “Βόρεια Μακεδονία” (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).

2. Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ. Στο άρθρο 1 παρ 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαική Ενωση. Δηλαδή μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μακρινό μέλλον, όπως ακριβώς επεδίωκε εξ αρχής η Σκοπιανή πλευρά! Επίσης στο άρθρο 1 παρ 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK. Επιπλέον στο άρθρο 1 παρ 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών. Αυτές θα τις κρίνει μια διεθνής ομάδα ειδικών εντός τριετίας χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις της. Μέχρι τότε δε τα σημερινά ονόματα και σήματα για εμπορικές χρήσεις θα παραμείνουν ως έχουν. Η μετάθεση των υποχρεώσεων της ΠΓΜΔ να εφαρμόσει τη συμφωνία σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπως και η παραχώρηση της χρήσης των σημερινών κωδικών καθιστά γράμμα κενό το περιβόητο erga omnes.

3. Η μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη υποχώρηση της κυβέρνησης, ωστόσο, αφορά την παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου “Μακεδονικής” για την εθνότητα και τη γλώσσα. Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν “μακεδονική” εθνότητα και δήθεν “μακεδονική” γλώσσα. Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ίσως ακόμη πιο αρνητική κι από το ίδιο το όνομα της χώρας, αρκεί τούτο. Τα ακραία στοιχεία της γειτονικής μας χώρας διαθέτοντας πλέον με τη βούλα της Ελλάδας τον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνες” θα νομιμοποιούνται και έναντι της Ελλάδος να ισχυριστούν στο μέλλον ότι το “Μακεδονικό έθνος τους” επεκτείνεται πέραν των συνόρων τους. Διότι όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται “Μακεδόνες” και παράλληλα η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία”, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μία “άλλη Μακεδονία” -προφανώς η Νότια”- στην οποία κατοικούν άλλοι “Μακεδόνες” οι οποίοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους. Αντί λοιπόν να αμβλυνθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων με τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου μπορεί να ενισχυθεί. Άλλωστε, ουδείς αμφισβητεί ότι, αν και δυο ανεξάρτητα κράτη, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα μοιράζονται την ίδια εθνοτική ταυτότητα. Το ίδιο ίσχυε και για την Ανατολική και Δυτική Γερμανία κ.ο.κ. Συνεπώς η επίσημη αναγνώριση “μακεδονικής εθνότητας” συνιστά μία μείζονος σημασίας ελληνική υποχώρηση που όχι μόνον προσφέρει νομιμοποιητική βάση στον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αλλά τον ενισχύει.

4. Πόσο προβληματική και εσφαλμένη είναι η εκχώρηση της Μακεδονικής εθνότητας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Βουλγαρία, αν και απο τους πρώτους που αναγνώρισαν την γείτονα με την συνταγματική της ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ουδέποτε αναγνώρισε «μακεδονική» εθνότητα και “μακεδονική γλώσσα”. Και τούτο διότι θεωρούσε τους Σκοπιανούς τμήμα του ευρύτερου βουλγαρικού έθνους και την γλώσσα τους ως βουλγαρική διάλεκτο. Αυτό άλλωστε εξηγεί και τη χθεσινή ανακοίνωση του Βουλγαρικού Υπουργείου των Εξωτερικών που κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να δεσμευθούν ότι η συμφωνία “δεν θα ερμηνευθεί ως βάση για μελλοντικές αλλαγές στα υπάρχοντα σύνορα ή για αξιώσεις έναντι γειτονικών κρατών ως προς τη γλώσσα τον Πολιτισμό την ιστορία και την ταυτότητα”. Με απλά λόγια το βουλγαρικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ακριβώς τον ίδιο αλυτρωτικό κίνδυνο υπενθυμίζοντας ότι για τη Βουλγαρική κυβέρνηση ουδέποτε υπήρξε “μακεδονική εθνότητα και γλώσσα”. Εν ολίγοις ακόμη και οι Βούλγαροι θεωρούν απαράδεκτο να ονομάζονται οι κοινοί μας γείτονες “Μακεδόνες“ και όχι δυστυχώς οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς.

5. Άκρως προβληματικό είναι και το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της». επειδή οι γείτονές μας αποκηρύσσουν -λένε- την όποια σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την γνωστή προπαγάνδα τους, διότι στο δικό τους αφήγημα οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Άρα στη δική τους αντίληψη, τίποτα δεν τους εμποδίζει να συνεχίσουν να διαδίδουν τα ιστορικά ψεύδη που υπερασπίζονταν μέχρι σήμερα. Για του λόγου το αληθές, ας διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ, μόλις τρεις μήνες πριν, ο οποίος μας καλούσε να «μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας». Αλλά, ακόμα και αν φανούμε καλόπιστοι στα όσα διακηρύττει η σημερινή Κυβέρνηση των Σκοπίων, ποιος εμποδίζει στο μέλλον μια διαφορετική Κυβέρνηση στη χώρα αυτή να επιστρέψει στην γνωστή προπαγάνδα της; Με βάση τα όσα εκτέθηκαν παραπάνω, κανείς δεν μπορεί, νομικά, να το διασφαλίσει αυτό με αυτή τη συμφωνία.

6. Το πόσο λάθος ήταν η διπλωματική στόχευση του κ. Κοτζιά τάχα να αποσυνδέσει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό από την Αρχαία Μακεδονία φαίνεται και από την αποδοχή εκ μέρους της “Μακεδονίας του Ιλιντεν”. Δηλαδή της επιτομής του «μακεδονικού» αλυτρωτισμού του τέλους του 19ου-αρχών 20ου αιώνα, ο οποίος εκδηλωνόταν με το σύνθημα «η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Διότι υπενθυμίζεται πώς όταν η σημερινή ΠΓΔΜ έγινε τμήμα της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, η τελευταία προώθησε την πολιτική ύπαρξης «μακεδονικού» έθνους, μέρος του οποίου ζει υπό ελληνική κυριαρχία. Για αυτό και ήταν απολύτως απαράδεκτη η πρόταση των Σκοπίων (που αρχικώς είχε δεχθεί η Κυβέρνηση) για ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν”, τους στόχους της οποίας δεν εξουδετερώνει -όπως όλα δείχνουν- η παρούσα συμφωνία.

7. Το εντελώς ανήκουστο ωστόσο στη συμφωνία που απέκρυψε τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση είναι το εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 8 (παρ. 5) θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Mε άλλα λόγια η εν λόγω επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνον τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας. Με απλά λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με το άρθρο αυτό αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.


8. Επισφαλής τέλος μπορεί να αποδειχθεί και η προβλεπόμενη διαδικασία πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, διότι με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το άρθρο 2 δεν είναι βέβαιο ότι οι όροι που θέτει η Ελλάδα θα γίνουν κατ ανάγκην αποδεκτοί από όλους του Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

9. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στο κείμενο της συμφωνίας δεν υπάρχει καμία πρόνοια για το αν η συμφωνία μετά τη διαβίβασή της στον ΟΗΕ θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να αντικαταστήσει την προηγούμενη απόφαση 817/1993 η οποία προέβλεπε την ένταξη της εν λόγω χώρας στον ΟΗΕ με το προσωρινό της όνομα ΠΓΔΜ.

10. Εν κατακλείδι, με τη συμφωνία αυτή, εμείς αναγνωρίζουμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα και σχεδόν προεξοφλούμε τη συναίνεσή μας για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, έναντι «μιας υποσχετικής» από την πλευρά της γείτονος. Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει μερικά ωραία πρωτοσέλιδα στον Τύπο, υπονομεύει με εντελώς απαράδεκτο τρόπο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αφήνοντας επί της ουσίας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (30)

φιλε

αν κοψει και τους συνταξιουχους 55 60 χρονων θα βγει σιγουρα ο τσιπρας παλι να επιστρεψουν στη δουλεια

Aγύριγο κεφάλι

Πάντως, ο Διεθνής Τύπος μιλάει σύσσωμος γιά ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ της Ελλάδος!

@

Κόψ` το!

Ελλάς, Ελλάς, Κυριάκος Σαμαράς!

Ο Μητσοτάκης σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε και ο πατέρας του και αυτή η κίνηση δικαιώνει την ανατροπή Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΖ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΦΤΙΣΤΟΥΝ ΜΑΚΕΝΟΝΙΑ ΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΚΑΩΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ο πανικός

Στους συριζανελίτες είναι μεγάλος γι'αυτό έχουν ξαμολύσει όλα τα σκυλιά λυτά και δεμένα να γαυγίζουν τα ίδια και τα ίδια στηρίζοντας τους καρπαζοεισπράκτορες.Δεν σας σώζει τίποτα.

Το έχουμε χάσει......

Μάλλον δεν γνωρίζεις τη έννοια του πανικού!!! Δες λίγο πιο προσεκτικά την εικόνα συνολικά και θα καταλάβεις ποιος είναι σε πανικό!!! Επιθέσεις στον ΠτΔ, το φασιστοτσουτσέκι Σαμαράς σόλο να βρίζει ότι βρει μπροστά του, αδιαφορώντας ακόμα και για την ίδια του την παράταξη, Φώφη ΌΧΙ, οι άλλοι ΝΑΙ, Κουτσούμπας ασχολείται με το "σπέρμα"...... ενώ παγκοσμίως η είδηση από τη μια άκρη του κόσμου έως την άλλη περιγράφεται ως εξαιρετική.....Άντε γιατί οι δουλείες τρέχουν...... Έχουμε χρέος και ολοκλήρωση προγράμματος...... Άσε το Κούλη να παίζει θέατρο στο κουκλόσπιτό του και η Ελλάδα να προχωράει........

Γιώτα

Αστα αυτά.Προέχει να πειστούν οι Καμμένοι(Π & Δ.).

βεβαίως

Εξαιρετική για τα Σκόπια.

Κούλης το pet του Άδωνη

Η συμφωνία είναι πάνω στην εθνική γραμμή που χάραξαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη – δικοί του άνθρωποι, του Κούλη του κεντροδεξιού. Μόνο που ο Κούλης δεν είναι πια κεντροδεξιός. Το κόμμα του δεν είναι στο μείζον αυτό εθνικό θέμα μία συνέχεια των κυβερνήσων Μητσοτάκη και Καραμανλή. Ο κωμικοτραγικός πρόεδρός της ΝΔ απαρνήθηκε το Βουκουρέστι, την εθνική γραμμή 20 χρόνων για «σύνθετη ονομασία erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό», ακόμα και την ιστορία του ίδιου του του πρωθυπουργού πατέρα και της υπουργού εξωτερικών αδερφής του, για να γίνει το pet του Άδωνη Γεωργιάδη. Θλιβερός.

Πω, πω,

τι λές;;; Φοβερό παράπτωμα!

Αρκετά με τους επαγγελματίες μακεδονομάχους

Οι Σκοπιανοί "Μακεδονομάχοι" κατηγορούν τον Ζάεφ ότι τα έδωσε όλα στον Τσιπρα.Οι εδώ "Μακεδονομάχοι" λένε τα αντίθετα.Ο διεθνής τύπος μιλάει για διπλωματική νίκη της Ελλάδας. Ο Κούλης Μητσοτάκης έχει πάθει ακροδεξιό αμόκ και μιμείται τον looser Σαμαρά, που έριξε τον πατέρα για να κάνει καριέρα με αφορμή το Μακεδονικό.

Αγύριγο κεφάλι

Πολλαπλώς ΩΦΕΛΙΜΗ γιά την Ελλάδα η Συμφωνία!

Κρίμα το παιδί

Ο κουλης άπειρος και χωρίς έγκυρους συνεργάτες στα διεθνή θέματα, χάνει την τελευταία ευκαιρία που είχε να δείξει ότι μπορεί να γίνει ηγέτης. Να είναι χρήσιμος στην παράταξή του και τη χώρα. Αν δεν γίνει το θαύμα της μεταστροφής του, θα μείνει ως πολιτικός που έχασε την παρτίδα παίζοντας το χαρτί άλλων…

Ποιά η εμπειρία της αριστεράς στη διπλωματία

από το 2015; Στου κασίδη το κεφάλι έμαθε ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας διπλωματία; Οι καρπαζοεισπράκτορες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Wait in the tail...

ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

Ακομα και εμεις που ψηφισαμε ΠΑΣΟΚ θα σε ψηφισουμε τωρα αν τσακισεις τους αλητες..ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..η φωφη ειναι ομηρος του ξεροποταμου, χαζογιωργακη, ρημαδ..κ.λπ ΤΙΠΟΤΑ..απογοητευση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavrgogloumain

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου - Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου

11
dimoskopisi_arthro

Με αναγωγή επί των εγκύρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι η ΝΔ παίρνει 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Με  9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής

118
tsipras_5

«Ο Κώστας Αρβανίτης μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά θα το ξεπεράσουμε» - «Κανείς δεν είναι τέλειος» είπε για τον Πέτρο Κόκκαλη - «Ξέχασε» την Κουντουρά και έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: «Έχουμε την dream team»

47
gennimata_parousiasi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος - Δείτε τα 42 ονόματα - «Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε, είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές» είπε η κυρία Γεννηματά

68
mitsot0

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha - «Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εθνικές εκλογές» - Η ΝΔ θα κάνει διεθνή εκστρατεία για την «real Μακεδονία» - Αν ο κ. Μαρινάκης είχε πει για εμένα αυτά που είπε για την κυβέρνηση θα είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν στις καταγγελίες

85