Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση

"Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Οχι πάντως την κυβέρνηση". ανέφερε

nikos-toskas
"Λόγια του αέρα" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τα περί ατιμωρησίας του "Ρουβίκωνα", μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι "προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα". "Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες", πρόσθεσε.

"Κάνει ζημιά στην κυβέρνηση" είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην αναρχική συλλογικότητα. "Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Οχι πάντως την κυβέρνηση". ανέφερε.

Ο κ. Τόσκας κάλεσε όποιον έχει πρόταση για νέο νομοθετικό πλαίσιο, να την καταθέσει και πρόσθεσε πως "αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιώνυμα, περνάμε σε άλλες καταστάσεις".

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής που ζητά συνεχώς την παραίτησή του λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015 ξεχνώντας τι γινόταν πριν. "Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα" σχολίασε. Υπερασπίστηκε επίσης το έργο του σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια.

O Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού: "Εχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, έχουν γίνει πολλές ασκήσεις, το προσωπικό είναι καλύτερα εκπαιδευμένο από ποτέ αλλά πολλά εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες". Υποστήριξε ότι είναι επαρκή τα μέσα που έχουν εξασφαλιστεί με την παρατήρηση ότι "πάντα χρειάζονται περισσότερα" και αναφέροντας: "Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τη Γαλλία για προμήθεια καναντέρ για τις χώρες του Νότου με κοινοτικά κονδύλια. Αν αυτό εγκριθεί, θα υλοποιηθεί μετά από 5 χρόνια".

Κλείσιμο
Ο κ. Τόσκας καταλόγισε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: "Παραλάβαμε μια προβληματική κατάσταση με μεγάλες ελλείψεις και προβλήματα συντονισμού. Μονιμοποιήσαμε τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, ανανεώσαμε συμβάσεις και πήραμε τους εποχικούς για 6 μήνες αντί για 5 μήνες".

Σε σχέση με τις περυσινές πυρκαγιές ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι ήταν "από τις λιγότερο καταστροφικές της τελευταίας δεκαετίας" και απέδωσε σε προπαγάνδα την εντύπωση που δημιουργήθηκε ότι επρόκειτο για πρωτοφανή καστροφή. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις συλλήψεις εμπρηστών που έχουν γίνει, είπε ότι οι ποινές είναι αυστηρές, αναγνώρισε καθυστερήσεις στις δίκες και ανέφερε ότι οι έμπειροι πυροσβέστες πιστεύουν πως οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη ανευθυνότητα, με δόλο ή με αμέλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης