Γιούνκερ: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι θα συνέβαινε στις αγορές;»

Γιούνκερ: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι θα συνέβαινε στις αγορές;»

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει κατά το παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexit, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να κάνουν εικασίες για μια τέτοια πιθανότητα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα

Γιούνκερ: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι θα συνέβαινε στις αγορές;»
Θετικά είναι τα μηνύματα που μεταφέρονται δια στόματος Γιούνκερ, από σημερινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμεταδίδει το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας ότι δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες της Ελλάδας να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, κρατά χαμηλούς τόνους στις συζητήσεις περί Grexit, επισημαίνοντας τον παράγοντα της αστάθειας για τις αγορές σε αυτό το ενδεχόμενο. 

Κλείσιμο


Όταν ο ίδιος ερωτήθη για την πιθανότητα Grexit σχολίασε: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;»

 
Ο Γιούνκερ έχει κατά το παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexit, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να κάνουν εικασίες για μια τέτοια πιθανότητα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα.

 Ο Γιούνκερ είπε ότι νωρίτερα σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και ότι στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε επίσης ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης