Κύπρος: Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την εκλογή Γιούνκερ

Κύπρος: Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την εκλογή Γιούνκερ

«Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκό προφίλ και καλός φίλος» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύπρος: Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την εκλογή Γιούνκερ
Την ικανοποίησή του σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο πρόσωπο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Προεδρία της Κομισιόν, αλλά και με τις άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν σε σημαντικά θέματα, εξέφρασε μετά τη λήψη της σημερινής συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

Σε δήλωση του ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε: «Επιθυμώ να εκφράσω και δημόσια την ικανοποίηση της Κύπρου για την απόφαση αυτή, ο κ. Γιούνκερ είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκό προφίλ και καλός φίλος που προέρχεται από ένα ιδρυτικό κράτος μέλος της ΕΕ και η μέχρι σήμερα πολιτική του σταδιοδρομία, είτε από το αξίωμα του Πρωθυπουργού είτε ως Πρόεδρος του Eurogroup, είναι συνυφασμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».  

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ προέρχεται από ένα μικρό κράτος μέλος αποτελεί ακόμη ένα πλεονέκτημα για την υποψηφιότητά του, και μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του πνεύματος συναίνεσης και συμβιβασμού που αποτελεί βασική αρχή λειτουργίας της ΕΕ. «Αναμένουμε τώρα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αμέσως μετά θα κληθεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τα άλλα θεσμικά αξιώματα»..  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης