Στέφανος Κασσελάκης: Είναι «εταιρικός επιδρομέας» λέει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας

Στέφανος Κασσελάκης: Είναι «εταιρικός επιδρομέας» λέει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας

Ο πρώην βουλευτης και ακαδημαϊκός, Κώστας Δουζίνας, σχολιάζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακαλώντας στιγμιότυπα από τη… Wall Street

4743578
Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Τη σκύταλη των αντιδράσεων έλαβε και ο πρώην βουλευτης και ακαδημαϊκός, Κώστας Δουζίνας, ανακαλώντας στιγμιότυπα από τη… Wall Street.

Με τίτλο «Hostile takeover και asset stripping», «ακούγοντας χτες την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη θυμήθηκα το έργο Wall Street, μια εμβληματική ταινία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την απληστία του. Αναφέρεται σε δύο κεντρικές πρακτικές της δεκαετίας των 90: το Hostile takeover και το asset stripping» ανέφερε ο κ. Δουζίνας και συνέχισε λέγοντας πως «ένα hostile takeover (εχθρική εξαγορά) συμβαίνει όταν ένας αγοραστής ή "εταιρικός επιδρομέας" επιχειρεί ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση να εξαγοράσει μια εταιρεία, κάτι που δεν επιθυμεί η διοίκηση της».

«Ο "επιδρομέας" πετυχαίνει τον στόχο είτε με την αντικατάσταση της διοίκησής της είτε απευθυνόμενος απ’ ευθείας στους μετόχους της εταιρείας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους παρά την αντίθεση της διοίκησης» περιγράφει ο πρώην βουλευτης, συμπληρώνοντας πως «σε πολλές περιπτώσεις ο "εταιρικός επιδρομέας", παίρνει τον έλεγχο της εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό το asset stripping (απογύμνωση των περιουσιακών στοιχείων). Συνήθως ο στόχος είναι μια εταιρία σε παρακμή και η αγορά αποσκοπεί στην πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Ο όρος asset stripping χρησιμοποιείται γενικά με υποτιμητική έννοια, καθώς αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στα συμφέροντα της εταιρείας». «Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε αυτός ο συνειρμός. Ήταν μάλλον δουλειά του ασυνείδητου», καταλήγει ο κ. Δουζίνας.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο: «Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή»

Νέες ταυτότητες: Έτσι θα είναι η μπροστά και πίσω όψη – Ποια στοιχεία θα αναγράφουν

Άγιος Παντελεήμονας: Το αυτοκίνητο πρόδωσε τον 19χρονο που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς - Είχε ληστέψει 14χρονους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης