Δένδιας: Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω απ' το χαλί - Η παρ'ολίγον σύρραξη με την Τουρκία και το «παράθυρο» μετά τους σεισμούς

Δένδιας: Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω απ' το χαλί - Η παρ'ολίγον σύρραξη με την Τουρκία και το «παράθυρο» μετά τους σεισμούς

«Υπάρχει όμως επί της ουσίας τουρκική αλλαγή;» διερωτάται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών - Οι κάλπες της 25ης Ιουνίου «είναι άδειες»

dendias82828
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 και ο πρώην υπουργών Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, παίρνει θέση απέναντι στα ζητήματα της κράτησης του ομογενούς Φρέντι Μπελέρη και της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, κάνει απολογισμό των σχέσεων με την Τουρκία και τέλος -όπως ορθά τονίζει- «οι κάλπες είναι άδειες» παρά τα αποτελέσματα που έφεραν πρώτη τη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω από το χαλί

Εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας, πρώην ΥΠΕΞ και υποψήφιος βουλευτής, μιλώντας στο MEGA, τη σύλληψη και κράτηση του ομογενούς από την Αλβανία, εκλεγμένου δήμαρχου, Φρέντι Μπελέρη.

«Είναι κάτι το εξαιρετικά δυσάρεστο. Θα δημιουργήσει έντονες τριβές στις σχέσεις των χωρών και φοβάμαι να πω ότι θα δημιουργήσει και προβλήματα στην πορεία της Αλβανίας προς την Ευρώπη, κάτι το οποίο η Ελλάδα και θέλει και προωθεί και βοηθά. Έχουμε να κάνουμε με έναν εκλεγμένο δήμαρχο. Η κράτηση ενός εκλεγμένου δημάρχου, με τη δικογραφία που αυτήν την στιγμή υπάρχει, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, δεν είναι κάτι το οποίο είναι παραδεκτό. Είδαμε τη δικογραφία, την αναλύσαμε. Τα στοιχεία που φαίνονται να περιλαμβάνονται δεν δικαιολογούν την προσωρινή κράτηση ενός εκλεγμένου δημάρχου» διευκρίνισε σχετικά με την υπόθεση.

«Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, πρέπει να βρεθεί λύση και αυτή είναι «να αφεθεί ελεύθερος προσωρινά ο δήμαρχος και από εκεί πέρα να δικαστεί μέσα σε ενα πλαίσιο κράτους δικαίου» συνέχισε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κάποια αίσθηση ότι αυτό (σ.σ. η σύλληψη) έχει να κάνει με τα ελληνοαλβανικά. Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία θα βελτιωθούν, όμως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Κάνουν λάθος αν θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο μπορούμε εύκολα να το βάλουμε κάτω από το τραπέζι, να το αγνοήσουμε ή να το ξεχάσουμε».


Κλείσιμο


Για τη μουσουλμανική μειονότητα

Σχετικά με το θέμα της Θράκης, που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες και τη μουσουλμανική μειονότητα, ο πρώην ΥΠΕΞ τόνισε: «Η ΝΔ το χειρίστηκε με ευπρέπεια, έθεσε το ζήτημα, έθεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ενώπιον των ευθυνών της, τακτοποίησε απολύτως τα του οίκου της και περίμενε από την αξιωματική αντιπολίτευση να τακτοποιήσει τα δικά της. Κάθε Έλληνας δικαιούται να θεωρείται πατριώτης σύμφωνα με τον τρόπο που το προσλαμβάνει. Η αρχή όμως του εθνικού συμφέροντος είναι αυτό που πρέπει να διέπει τον καθένα».

Για την επομένη των εκλογών

«Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση με την προϋπόθεση ότι, όσοι μας ψήφισαν, θα έρθουν να μας στηρίξουν. Είναι μια καινούργια εκλογή, οι κάλπες είναι άδειες» είπε ο Νίκος Δένδιας για την επομένη μέρα των εκλογών, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι η μάχη της 21ης Μαΐου έχει προεξοφλήσει την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Φτάσαμε κοντά σε σύρραξη με την Τουρκία»

«Φτάσαμε κοντά σε σύρραξη με την Τουρκία, έχει λεχθεί, το ξέρουμε όλοι, το διάστημα της σύγκρουσης των δύο φρεγατών», είπε ο πρώην ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην Τουρκία.

«Μετά την επίσκεψή μου στα σεισμόπληκτα, δημιουργήθηκε ένα "παράθυρο" ευκαιρίας και η Τουρκία αντέδρασε με θετικό τρόπο. Η συμπεριφορά καλώς, επί της ουσίας όμως υπάρχει τουρκική αλλαγή; Υπήρχε αναζήτηση από τουρκικής πλευράς μιας ευκαιρίας, να δούμε από εκεί και πέρα». «Ο Ερντογάν κρατάει ανοιχτά τα χαρτιά του» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τις δηλώσεις του για τουρισμό, ο κ. Δένδιας είπε πως: «Περιμέναμε πολλά πράγματα, η περίοδος αυτή δεν έχει φτάσει σε εκείνο το επίπεδο που θα μπορούσε κανείς να περιμένει. Αυτό δεν την κάνει κακή».

Τα αίτια της μη αναμενόμενης τουριστικής κίνησης είναι, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, «ο καιρός, οι τιμές και οι εκλογές»: «Ελπίζω ότι, μόλις περάσει αυτή η περίοδος, θα έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Το προϊόν "Ελλάδα" πουλάει, είναι εξαιρετικό», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τα «χτυπήματα» από την περιοχή ερευνών - Η τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του Titan

Βίντεο: «Ήταν μια μυρωδιά...» - Εθελόντρια περιγράφει πώς βρήκε το άψυχο κορμί της Αναστάζια


Άγιος Νικόλαος: Πατέρας και γιος έστησαν ενέδρα σε άνδρα και τον ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης