Μουντιάλ 2022, Ουαλία-Ιράν 0-2: Λυτρώθηκε στο φινάλε - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Ουαλία-Ιράν 0-2: Λυτρώθηκε στο φινάλε - Δείτε τα γκολ

Το Ιράν ήταν πολύ καλύτερο από την Ουαλλία αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο φινάλε των καθυστερήσεων για να βρει τα γκολ της νίκης με σκόρερ τους Τσεσμί (90'+8') και Ρεζαεϊάν (90'+11')

26506250
Ο Σερντάρ Αζμούν και η παρέα του έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Ουαλούς και μπόρεσαν έστω και με δύο τέρματα στο φινάλε του αγώνα να πάρουν αυτό που άξιζαν με βάση την επιβλητική τους εμφάνιση στο σύνολο του αγώνα.

Το Ιράν ήταν εκείνο που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενο την χημεία των δύο επιθετικών του, Αζμούν και Ταρεμί. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ από το 16ο μόλις λεπτό αν ο πρώτος δεν είχε αποφασίσει να πασάρει λανθασμένα στον εβρισκόμενο σε θέση οφσάιντ Γκολιζαντέχ, ενώ είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να σουτάρει από καλό σημείο μέσα από την περιοχή των Ουαλών.

Η Ουαλία, αφού η προηγούμενη φάση δεν καταγράφηκε, ήταν εκείνη που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Χοσεΐνι απέκρουσε την προβολή του Μουρ στο 12ο λεπτό σώζοντας την εστία του. Όσο περνούσε η ώρα και με το πρόβλημα τραυματισμού που φαίνεται να αποκόμισε και ο Αζμούν στο 27ο λεπτό μετά από ένα κακό πάτημα, οι Ουαλοί άρχισαν να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα.

Είχαν την κατοχή της μπάλας. Μπορεί να δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Χοσεΐνι, ωστόσο ελαχιστοποίησαν κατά το δυνατό την απειλή που δέχονταν από τους Πέρσες, οι οποίοι απείλησαν άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Αζμούν, ο οποίος στο 45+2' δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή σε γλυκιά σέντρα του Εζατολαχί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Το Ιράν έχασε ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία στο 52ο λεπτό με τους Αζμούν και Ταρεμί να σημαδεύουν το δοκάρι και τον πρώτο να ηττάται στην τρίτη προσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Ουαλίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-colbmgsqjvv5)
Κλείσιμο


Οι «δράκοι» συνήλθαν από το σοκ αυτό, όμως το Ιράν έδειχνε ασταμάτητο. Στο 70-75' είχε ένα πολύ καλό διάστημα με συνεχόμενα κόρνερ και ευκαιρίες, όμως και πάλι οι Ουαλοί τόσο λόγω της τύχης τους όσο και λόγω του Χένεσι που έβγαζε ότι προλάβαινε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-colcor5yvio9)


Και τα πράγματα έμελλε να γίνουν έτι χειρότερα για την Ουαλία, όταν εκείνος αποβλήθηκε στο 86ο λεπτό μετά από άστοχη έξοδο μακριά από την περιοχή και ανατροπή του Ταρεμί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-colcqcnoaqv5)


Οι Ιρανοί έκλεισαν στα καρέ της την Ουαλία και προσπάθησαν να την πιέσουν για να βρουν το γκολ της νίκης που αντικειμενικά δικαιούνταν. Όμως, το πάθος και η ενέργεια των Ουαλών τους βοήθησαν να φτάσουν αυτή την ηρωϊκή τους προσπάθεια μέχρι σχεδόν το φινάλε του αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-colcxzz1lbrt)


Εκεί, ήρθε ο Τσεσμί στο 90+8' και σόκαρε τους Ουαλούς, αφού μ' ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Γουόρντ κι έγραψε το 1-0, με τον Ρεζαεϊάν δύο λεπτά αργότερα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να κάνει το τελικό 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cold27r2g6dd)


Ουαλία (πρ. Πέιτζ): Χένεσι, Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς (57' Τζόνσον), Γουίλιαμς, Άμπαντου (77' Άλεν), Ράμσεϊ (87' Γουόρντ), Μπέιλ, Γουίλσον (Τζέιμς), Μουρ.

Ιράν (πρ. Κεϊρός): Χοσεΐνι, Πουραλιγκάντζι, Ρεζαεϊάν, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (77' Τζάχανμπακνς), Χατζισαφί (77' Τοραμπί), Εζατολάχι (83' Καρίμι), Νοορολάχι (77' Τσεσμί), Αζμούν (68' Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.

Η βαθμολογία του ομίλου
1. Αγγλία 3
2. Ιράν 3
3. Ουαλία 1
4. ΗΠΑ 1

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Η πιο σέξι οπαδός» του Μουντιάλ κινδυνεύει με σύλληψη

Έφοδος της Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου στην Καλαμάτα

Αμερικανικά UAV στην 110 ΠΜ της Λάρισας - Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ