Μουντιάλ 2022: Η εμφάνιση-έκπληξη του Μόργκαν Φρίμαν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η εμφάνιση-έκπληξη του Μόργκαν Φρίμαν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ

Αφορμή είναι ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που υπέστη ο Αμερικανός ηθοποιός που άφησε μόνιμα προβλήματα υγείας

morgan
Τη μεγάλη γιορτή για τη έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ άνοιξε ο Μόργκαν Φρίμαν, που εμφανίστηκε στο γήπεδο, χωρίς να τον περιμένουμε, και καταχειροκροτήθηκε από χιλιάδες θεατές.

Όταν τα φώτα έσβησαν, λίγο μετά την έναρξη της τελετής, όλοι περίμεναν με αγωνία το τι θα αποκαλυφθεί και η έκπληξη ήταν ο Μόργκαν Φρίμαν.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε το ρόλο του παρουσιαστή-αφηγητή στο σπονδυλωτό σόου  της τελετής που είχε τίτλο «Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα». 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh7jyscwwi1)


Όσοι όμως ήταν στο γήπεδο και όσοι είδαν την τελετή από την οθόνη τους, πρόσεξαν ότι ο Αμερικανός ηθοποιός φορούσε ένα γάντι στο αριστερό του χέρι.

Η Marca εξηγεί τι ήταν αυτό το αξεσουάρ που φορά σε δημόσιες εκδηλώσεις εδώ και χρόνια.

Αφορμή είναι ένα τροχαίο ατύχημα που υπέστη ο Φρίμαν στο Μισισιπί το 2008, όταν αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του και ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά. Χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νεύρο στο αριστερό του χέρι, αφήνοντάς τον μερικώς παράλυτο.

Κλείσιμο
Στο περιοδικό People το 2010 ο Φρίμαν εξήγησε ότι εξακολουθούσε να υποφέρει από τα προβλήματά του στο χέρι: «Δεν μπορώ να το κουνήσω και αν δεν το κουνήσεις, πρήζεται».

Το ελαστικό, σφιχτό γάντι τον βοηθά ακριβώς να διατηρείται η ροή του αίματος στο χέρι του, αν και δεν χρειάζεται να το φορά όλη την ώρα.

Το «κρυφό» μήνυμα πίσω από την επιλογή της φετινής μασκότ

Από το σόου, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να λείπει η μασκότ του φετινού Μουντιάλ. Ο "La’eeb" αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της τελικής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα.

Το όνομά του ωστόσο, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ο "La’eeb" είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει εξαιρετικά ικανός παίκτης, που ενθαρρύνει όλους να πιστεύουν στον εαυτό τους και σκοπός του είναι να φέρει τη χαρά του ποδοσφαίρου σε όλους.

«Ο La'eeb θα είναι παντού, καλωσορίζοντας τον κόσμο, εμπνέοντας τους νεαρούς θαυμαστές και επευφημώντας τη δράση κατά τη διάρκεια του τουρνουά», ανέφερε χαρακτηριστικά η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Όσα έγιναν στην τελετή

«Κοιτάξτε ποιοι είμαστε, είμαστε οι ονειροπόλοι, θα το κάνουμε πραγματικότητα γιατί το πιστεύουμε…».

Αυτοί οι στίχοι του Dreamers, ενός από τα επίσημα τραγούδια του Μουντιάλ 2022, αντικατοπτρίζουν πλήρως τα όσα προσπάθησαν να δείξουν οι Καταριανοί μέσω της τελετής έναρξης των αγώνων, αλλά και το τι θέλουν να πετύχουν σ' αυτόν τον μήνα που τα βλέμματα όλης της υφηλίου θα είναι στραμμένα πάνω τους...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh6djj8iztl)


Σ' ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με έντονο το αραβικό στοιχείο, αλλά και εμφανή την προσπάθεια του να αποδείξουν ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ, προσέφεραν το καλύτερο ορεκτικό για το εναρκτήριο ματς...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh7f9jtdybl)


Όταν τα φώτα έσβησαν αποκαλύφθηκε η έκπληξη: ήταν ο Μόργκαν Φρίμαν

Όμως ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο κομμάτι της τελετής ήταν ο Ghanim Al Muftah, γνωστός και ως "Miracle Boy". Ο Al Muftah έχει το σύνδρομο Caudaul Regression, μια σπάνια διαταραχή που βλάπτει το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, αλλά παρόλα αυτά σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Loughborough, κάνοντας μια μικρή διακοπή για να βρεθεί στη Ντόχα και στην τελετή έναρξης μαζί με τον Φρίμαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh7o6fa0zxd)

Το επόμενο κομμάτι της τελετής είχε μουσικά ακούσματα από το δυτικό κόσμο με μνήμες από παλαιότερα Μουντιάλ, όπου έκαναν την εμφάνιση τους και μασκότ από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να υποδεχθούν τον La' eeb της μασκοτ του Μουντιάλ 2022 ενώ παρέλασαν  όλες οι εμφανίσεις και οι σημαίες των χωρών κι από τα μεγάφωνα ακούγονταν συνθήματα για κάθε μία από τις 32 ομάδες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh7la22bbyp)


Αμέσως μετά βρέθηκε επί σκηνής ο Γιουνγκ Κουκ, τραγουδιστή των BTS που ερμηνεύει το Dreamers μέσα σε αποθέωση, για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.



«Τι όμορφο είναι για τους ανθρώπους να αφήνουν στην άκρη αυτό που τους χωρίζει για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητά τους. Ας είναι αυτό το τουρνουά γεμάτο από εμπνευσμένες μέρες καλοσύνης και ελπίδας. Σας καλωσορίζουμε όλους  στη Ντόχα» ήταν το σύντομο μήνυμα του που σήμανε και το τέλος της τελετής με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκρότηματα καθώς πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του τουρνουά. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coh81waquomp)



Ειδήσεις σήμερα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει τα περί ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο

Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, Έλον, αλλά δεν επιστρέφω στο twitter»

Στο στόχαστρο της Τουρκίας ξανά οι Κούρδοι της Συρίας – Δεκάδες νεκροί από τους βομβαρδισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα