Άγκνες Κελέτι: Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος - Είναι 103 ετών

Άγκνες Κελέτι: Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος - Είναι 103 ετών

«Πρέπει να αγαπάς τη ζωή και να κοιτάζεις τη θετική πλευρά».

AGNES_KELETI
Ηολυμπιονίκης Agnes Keleti επέζησε του Ολοκαυτώματος και των διώξεων που υπέστησαν οι Ούγγροι από τους Γερμανούς για να είναι σήμερα η γηραιότερη αθλήτρια με ολυμπιακό μετάλλιο. Ενόψει των Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024, μαθαίνουμε την ιστορία της, αλλά και τη στάση ζωής που ακολουθεί.

 
Γεννημένη στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 9 Ιανουαρίου 1921, Agnes Keleti έχει γράψει μια ιστορία γεμάτη επιτεύγματα. Η αθλητική της δεινότητα την οδήγησε στην κατάκτηση πέντε χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων.

 
Κλείσιμο
Ξεκινώντας ως λαμπρή, νεαρή γυμνάστρια, η Keleti δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί το τι θα ακολουθούσε. Στα 16 της χρόνια, γεμάτη υποσχέσεις και ελπίδες, κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Ουγγαρίας. Τότε ο στόχος της ήταν να εμφανιστεί στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός: τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όμως το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέτρεψε τα πάντα.

 
Η πατρίδα της βρέθηκε υπό ναζιστική κατοχή και, λόγω της εβραϊκής καταγωγής της, η μόνη ελπίδα της για επιβίωση ήταν να κρυφτεί πίσω από την ψεύτικη ταυτότητα μιας χριστιανής υπηρέτριας.

Ενώ εκείνη, η μητέρα της και η αδελφή της επέζησαν, ο πατέρας της και άλλοι συγγενείς της σκοτώθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.\

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης