Σον Κόνερι: Οι καλύτερες στιγμές του στη μεγάλη οθόνη

Σον Κόνερι: Οι καλύτερες στιγμές του στη μεγάλη οθόνη

Ο γοητευτικός Σερ της μεγάλης οθόνης έφυγε σήμερα, σε ηλικία 90 ετών

bond3

Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου στο Εδιμβούργο. Η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα φτωχή και εκείνος κοιμόταν σε ένα μεγάλο συρτάρι ντουλάπας. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να δουλεύει προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του. Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς. Ακολούθησαν κι άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις όπως pool boy, bodybuilder, οδηγός φορτηγού, μέλος του βασιλικού ναυτικού, μοντέλο στην σχολή καλών Τεχνών, χάρη στις οποίες μπόρεσε να βιοποριστεί, μέχρι να καταλάβει ότι αυτό για το οποίο είχε γεννηθεί ήταν η υποκριτική.

Ξεκίνησε να εργάζεται για μια θεατρική ομάδα στην Αγγλία. Το 1957 πήρε τον πρώτο ρόλο στην τηλεοπτική μεταφορά του θεατρικού του Άλβιν Ράκοφ «Ρέκβιεμ για έναν πυγμάχο» για το BBC, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την 20th Century Fox και κάπως έτσι άρχισε να γράφεται η δική του ιστορία, με τον ίδιο να εξελίσσεται ως ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες του εικοστού αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.marieclaire.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης