Ο οίκος Dior απέσυρε διαφήμιση με τον Τζόνι Ντεπ - Θεωρήθηκε προσβλητική και ρατσιστική

Ο οίκος Dior απέσυρε διαφήμιση με τον Τζόνι Ντεπ - Θεωρήθηκε προσβλητική και ρατσιστική

Φωτιές άναψε διαφήμιση ανδρικού αρώματος της Dior με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Τζόνι Ντεπ - Αποσύρθηκε από τα social media καθώς θεωρήθηκε άκρως προσβλητικό και ρατσιστικό για τους Ινδιάνους

depp
Άρον-άρον απέσυρε ο διάσημος οίκος Dior την προώθηση του ανδρικού αρώματος «Sauvage» (άγριος ή βάρβαρος στα γαλλικά ) καθώς οι εικόνες Ινδιάνων που χρησιμοποιήθηκαν στο επίμαχο βίντεο, όξυναν τα πνεύματα.

Με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, η διαφήμιση του οίκου Dior προβλήθηκε χθες μέσω των social media κάνοντας «ένα αυθεντικό ταξίδι βαθιά στην ινδιάνικη ψυχή, σ' ένα ιερό έδαφος».

Δείτη τη διαφήμιση: 

Dior's 'Sauvage' perfume ad


Ωστόσο, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, ο διάσημος γαλλικός οίκος αναγκάστηκε να αποσύρει όλες τις σχετικές αναφορές για την διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται ο Τζόνι Ντεπ να περπατάει ανάμεσα σε κόκκινους βράχους στη νοτιοδυτική Γιούτα, ένας Ινδιάνος χορευτής να λικνίζεται στους ήχους της μουσικής και η γοητευτική Καναδή ηθοποιός Τανάγια Μπίτι να ακολουθεί από απόσταση τον διάσημο ηθοποιό.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια ο Ντεπ βγάζει μια κιθάρα κι αρχίζει να παίζει το γνωστό κομμάτι τoυ Link Wray των Shawnee. Tο concept θεωρήθηκε από πολλούς άκρως ρατσιστικό για τους Ινδιάνους.

«Τέτοιες ιστορίες που παρουσιάζουν τους Ινδιάνους ως άγριους, κάνουν κακό και πυροδοτούν τον ρατσισμό» , σχολιάζει η Κρίσταλ Έσκο Χοκ, CΕΟ της εποπτικής αρχής «IllumiNative», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ανδρική σειρά «Sauvage» του Dior δεν είναι καινούρια. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ' 60 αλλά η συνεχόμενη χρήση του ονόματος σε συνδυασμό με τις εικόνες Ινδιάνων έχουν πυροδοτήσει κατά καιρούς έντονη κριτική.

Από την πλευρά του, ο οίκος Dior επεσήμανε πως το επίμαχο βίντεο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με Ινδιάνους συμβούλους και την ομάδα «Americans forn Indian Opportunity» με σκοπό την απομάκρυνση από κλισέ προκειμένου να αποφευχθεί η υπονόμευση που συνοδεύει συχνά τις εικόνες των Ινδιάνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης