Πέθανε ο Αρτ Πολ, ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το «κουνελάκι» του Playboy

ap-99051402170-1506572942-1506588312

Ξεκίνησε να δουλεύει με τον ιδρυτή του Playboy Χιου Χέφνερ,  το 1953 - Είχε σχεδιάσει μέσα σε μία ώρα το διάσημο λογότυπο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο άνθρωπος που δημιούργησε το πιο διάσημο κουνελάκι του κόσμου, αυτό του Playboy.

Ο Αρτ Πολ έγινε ο πρώτος εργαζόμενος του περιοδικού το 1953, όταν ξεκίνησε να δουλεύει με τον ιδρυτή του, Χιου Χέφνερ.

Εργαζόταν ως freelance εικονογράφος, όταν ο Χέφνερ επικοινώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι χρειάζεται έναν καλλιτεχνικό διευθυντή για το περιοδικό που ετοίμαζε.

Ο Αρτ Πολ


Ο Πολ, που προσέφερε τις υπηρεσίες του από αυτή τη θέση έως το 1982, είχε αναφέρει ότι σχεδίασε μέσα σε μία ώρα το λογότυπο - θρύλο με το κουνελάκι που φορά σμόκιν.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του είχε αναθέσει σε καλλιτέχνες τεράστιου βεληνεκούς, όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Σαλβαδόρ Νταλί να δημιουργήσουν εικόνες για εκδόσεις του περιοδικού.

Ο Αρτ Πολ γεννήθηκε στο Σικάγο στις 18 Ιανουαρίου 1925 και σπούδασε με υποτροφία ση Σχολή Καλών Τεχνών του Σικάγο. Υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου, επέστρεψε στο Σικάγο, όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Σχεδίου στο Ιλινόις.

Αφότου αποχώρησε από το Playboy, ο Πολ συνέχισε να εργάζεται, διδάσκοντας και σχεδιάζοντας για περιοδικά, διαφημίσεις, τηλεόραση και ταινίες.

H φωτογράφιση που είχε επιμεληθεί ο Νταλί το 1973


Το επετειακό τεύχος του 1986 με υπογραφή Andy Warhol

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης