Βίντεο: O «Οσκαρικός» Αλεξάντερ Ντεσπλά ευχαρίστησε την Ελληνίδα μητέρα του

Βίντεο: O «Οσκαρικός» Αλεξάντερ Ντεσπλά ευχαρίστησε την Ελληνίδα μητέρα του

Ακούστε τη μουσική της ταινίας «Grand Budapest Hotel» που συνέθεσε ο «δικός μας» μουσικοσυνθέτης Αλεξάντερ Ντεσπλά, κερδίζοντας το χρυσό αγαλματίδιο

Βίντεο: O «Οσκαρικός» Αλεξάντερ Ντεσπλά ευχαρίστησε την Ελληνίδα μητέρα του
Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης, Αλεξάντρ Ντεσπλά, κέρδισε το Oscar «Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης» για την ταινία «Grand Budapest Hotel».



Στον λόγο του, στη σκηνή των Oscar,  ο Αλεξάντερ αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν ευχαρίστησε και την Ελληνίδα μητέρα του. Φυσικά συγκίνησε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Kodak Τheater. 

Σε γενικές γραμμές, ήταν μια βραδιά χωρίς εκπλήξεις, που εξελίχθηκε σε θρίαμβο για το «Birdman» του  52χρονου Μεξικανού  Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Τέσσερις φορές κατέληξε στην  αγκαλιά του «θείου» Όσκαρ: Και καλύτερης παραγωγής (ταινίας). Και καλύτερης σκηνοθεσίας. Και καλύτερου  σεναρίου (με την υπογραφή του  ίδιου  του Ινιαρίτου παρέα με τέσσερις ακόμα). Και φωτογραφίας.
Κλείσιμο

Τέσσερα αγαλαματίδια -μικρότερης  αξίας- κατέληξαν στην κομψή, σουρεαλιστική κομεντί «Ξενοδοχείο Grand Budapest» (εν Ελλάδι  προβλήθηκε το καλοκαίρι): μουσικής (στο μισο-ελληνική καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά), σκηνικών, κοστουμιών και  μεικ απ!

Οι πρώτοι ρόλοι -όπως πάντα- σε ήρωες με «ειδικές ανάγκες». Ο 33χρονος Βρετανός ως παράλυτος Στίβεν Χόκινγκ (Η θεωρία των πάντων) και η 55χρονη Τζούλιαν Μουρ που υποδύεται μια γυναίκα που αιφνιδίως πάσχει από Αλτσχάιμερ («Still Alice» - «Κάθε στιγμή μετράει», ένα δραματάκι που συντόμως θα προβληθεί και εν Αθήναις).

Διαβάστε περισσότερα εδώ




Ακούστε τη μουσική της ταινίας «Grand Budapest Hotel» που συνέθεσε ο «δικός μας» Αλεξάντρ Ντεσπλά κερδίζοντας το Όσκαρ:




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης