Η Ολίβια Κόλμανεπέκρινε την ανισότητα στις αμοιβές με βάση το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου και είπε ότι θα πληρωνόταν καλύτερα, αν ήταν άντρας, υποστηρίζοντας ότι το μισθολογικό χάσμα έχει τις ρίζες του σε μια ξεπερασμένη ιδέα ότι οι άνδρες ηθοποιοί προσελκύουν το κοινό.
Αναφερόμενη στην πιο πρόσφατη ταινία της, «Wicked Little Letters», η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι λόγω φύλου είναι περιορισμένες οι δυνατότητες της όσον αφορά τις αποδοχές. «Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες ήταν πάντα μεγάλοι πόλοι έλξης στο box office» είπε στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.
«Ας μην αρχίσουμε με τις μισθολογικές διαφορές, αλλά οι άνδρες ηθοποιοί αμείβονται περισσότερο, επειδή συνήθιζαν να λένε ότι προσελκύουν το κοινό και στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες. Αλλά εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως λόγο για να μην πληρώνονται πολύ γυναίκες» ανέφερε.
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν ήμουν ο Όλιβερ Κόλμαν, θα κέρδιζα πολλά περισσότερα από ό,τι τώρα» πρόσθεσε η Βρετανίδα ηθοποιός. «Γνωρίζω μισθολογικό χάσμα που είναι 12.000% διαφορά. Κάντε τα μαθηματικά» σημείωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.