Μάικλ Τζ. Φοξ: Παρέλαβε το ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt

Μάικλ Τζ. Φοξ: Παρέλαβε το ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt

 Ο ηθοποιός έλαβε το βραβείο για το έργο του ιδρύματός του, ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον, μια ασθένεια από την οποία πάσχει από το 1991 

Michael_J__Fox
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο «ταξίδι» του με τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ότι η ασθένειά του ήταν «ένα δώρο». Πιο συγκεκριμένα είχε τονίσει: «Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον ως το δώρο που συνεχίζει να παίρνει. Αλλά ήταν πραγματικά ένα δώρο».

Ο Φοξ παρέλαβε το ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt, που αναγνωρίζει τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές προσπάθειες, στα 13α Βραβεία Governors και αναφέρθηκε στους επώδυνους τραυματισμούς, την ανάρρωση αλλά και τις φιλανθρωπικές πράξεις που του άλλαξαν τη ζωή. Ο ηθοποιός έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο, για το έργο του ιδρύματός του, ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον, μια ασθένεια από την οποία πάσχει από το 1991.   

«Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις» πρόσθεσε ο Φοξ.

Η υγεία του Μάικλ Τζ. Φοξ
Ο πρωταγωνιστής του «Back to the Future» διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1991, σε ηλικία 29 ετών, όταν η επαγγελματική του καριέρα βρισκόταν στο απόγειό της. Οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν τυχερός αν μπορούσε να παίξει για άλλα 10 χρόνια, αλλά μόλις το 2020 ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Κλείσιμο
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Μάικλ Τζ. Φοξ είχε μιλήσει στο περιοδικό People, για την άνιση και σκληρή μάχη που δίνει εδώ και 30 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο 59χρονος Καναδός ηθοποιός εξήγησε ότι είχε έναν καλοήθη όγκο στη σπονδυλική του στήλη που κινδύνευε ωστόσο να τον αφήσει παράλυτο, αν δεν τον αφαιρούσε. Ο όγκος πίεζε τον νωτιαίο μυελό και οι γιατροί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την αφαίρεσή του. Αν και η εγχείριση ήταν επιτυχής, ακολούθησε εντατική φυσιοθεραπεία επί τέσσερις μήνες, ώστε να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Μιλώντας τότε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, περιέγραψε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό που του συνέβη στην κουζίνα του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη όταν παραπάτησε, έπεσε και έσπασε άσχημα το χέρι του. «Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες στιγμές» θυμάται. «Απλά έσπασε. Στηριζόμουν στον τοίχο της κουζίνας περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο».
shutterstock_582884404
Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με την Τρέισι Πόλαν από το 1988
Στο πλευρό του, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Τρέισι Πόλαν. «Είναι απίθανη η υποστήριξη που μου δίνει» εξήγησε ο ηθοποιός. «Νιώθω σύζυγος, πατέρας και φίλος πρώτα, και μετά σαν κάποιος που έχει Πάρκινσον» ανέφερε. Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: «Τα παιδιά μου είναι πλέον ενήλικες», εξήγησε ο Μάικλ Τζ. Φοξ. «Ποτέ δεν έκρυψα την ασθένειά μου, αλλά τώρα πραγματικά μπορώ να μιλάω καθαρά».

Σε αυτή την επανένωση με τον Λόιντ, ο Μάικλ δεν έχει χάσει το χιούμορ του, είναι γεμάτος ενέργεια, αλλά μέρα με τη μέρα η τρομερή ασθένεια του Πάρκινσον τον κατατρώει.

Σχεδόν ανίκανος να περπατήσει ή να σταθεί όρθιος και με εμφανές το τρέμουλο σε όλο του το κορμί κατάφερε να αγκαλιάσει τον Λόιντ σε μια συγκινητική στιγμή όπου το κοινό δεν σταμάτησε τον να τον χειροκροτεί.

Δείτε το βίντεο με τη συνάντηση των δύο ηθοποιών που έγινε viral στο TikTok

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για Χριστούγεννα με λιγότερα φώτα και περικοπές

«Πάτα το κουμπί των εκλογών» εισηγούνται στον πρωθυπουργό συνεργάτες του

Πρόσωπα κύρους στο «τιμόνι» της Κιβωτού για να μην κλείσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης