Κορωνοϊός: Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία ζητά από την Κίνα εξηγήσεις

Κορωνοϊός: Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία ζητά από την Κίνα εξηγήσεις

Δηλώσεις του Ντομινίκ Ράαμπ ύστερα από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών της G7, στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορήσει την Κίνα για προβολή ψευδών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό

180620607_jpg_gallery
Μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ, και η Βρετανία τα έβαλε με την Κίνα, ενώ έγινε γνωστη η επιδίωξη του Λονδίνου να διερευνήσει, σε βάθος, το θέμα της εμφάνισης του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, που αυτήν την περίοδο αντικαθιστά τον Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ξεκαθάρισε το εξής: «οι σχέσεις μας δεν θα είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».

Μάλιστα, ο Ντομινίκ Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου.

Επεσήμανε ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα εμπλοκής της κινεζικής Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάρτηση της χώρας από το κομμουνιστικό κράτος.

Οι δηλώσεις του Ράαμπ φτάνουν ύστερα από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών της G7, στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ευθέως κατηγορήσει την Κίνα για προβολή ψευδών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και για απόκρυψη της πραγματικής αιτίας εμφάνισης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα - Σαρωτικοί έλεγχοι για την «παροχή βοήθειας»

Κορωνοϊός: Μείωση των κρουσμάτων - Λιγότεροι στις εντατικές

Βρετανία - «Quiz»: Η σειρά των 5.000.000 τηλεθεατών και η απίστευτη κομπίνα του 1.000.000 λιρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ