Κορωνοϊός - ΗΠΑ κατά Κίνας: Με «μπλόκο» απειλείται η China Telecom

Κορωνοϊός - ΗΠΑ κατά Κίνας: Με «μπλόκο» απειλείται η China Telecom

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καλέσει ΗΠΑ και Κίνα να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού - Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «κινεζοκεντρικό ΠΟΥ»

ntonalnt-tramp-si-tzinpingk
Πυρ και μανία οι ΗΠΑ με την Κίνα για το θέμα της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον εξαπολύει κατηγορίες προς το Πεκίνο περί απόκρυψης στοιχείων σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου.

Από την αρχή, μάλιστα, της «άφιξης» του φονικού ιού στις ΗΠΑ, ο πλανητάρχης μιλήσε για κινεζικό ιό. Η κατάσταση γίνεται, πάντως, πιο κρίσιμη, καθώς η Αμερική απειλεί να μπλοκάρει από την αγορά της την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Telecom.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι «κρύβει» νεκρούς και ασθενείς

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Κίνας ψεύδεται όσον αφορά τον απολογισμό των νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού, ότι υποτιμά κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων, αλλά και των ασθενών, σύμφωνα με έκθεσή τους την οποία επικαλέστηκαν χθες Τετάρτη μέλη του Κογκρέσου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε ότι η απόρρητη έκθεση επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο. Στο κείμενο διατυπώνεται η θέση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 και των θανάτων από την ασθένεια COVID-19 που δημοσιοποιεί το Πεκίνο είναι ψευδείς, εσκεμμένα πολύ κατώτεροι των πραγματικών, σημείωσε το πρακτορείο.

Κλείσιμο
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είπε ψέματα, λέει ψέματα και θα συνεχίσει να λέει ψέματα για το θέμα του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς» του, συνόψισε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σας.

«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν αυτό που ξέραμε ήδη: η Κίνα συγκάλυπτε τη βαρύτητα αυτού του ιού για μήνες», υπερθεμάτισε ο Γουίλιαμ Τίμονς, Ρεπουμπλικάνος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Ο κόσμος πληρώνει τώρα τα λάθη της», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών

Κορωνοϊός - Λάρισα: Συναγερμός για κρούσματα σε οικισμό Ρομά- Εκτακτη σύσκεψη

Κορωνοϊός - Μποτσουάνα: Σε καραντίνα ο πρόεδρος και όλοι οι βουλευτές - Τους εξέτασε... μολυσμένη νοσηλεύτρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης