Γκάλοπ - Κορωνοϊός: Καθολική αποδοχή κυβερνητικών μέτρων και προσώπων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

MHTSOTAKHS-TSIODRAS-2-arthrou

Εθνικά εύσημα για Τσιόδρα-Χαρδαλιά από το 89% - Επτά στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις του Βασίλη Κικίλια

Να αναδιατάσσει πλήρως τον γνωστό πολιτικό χάρτη φαίνεται πως οδεύει ο κορωνοϊός, καθώς ατομική υγεία και ασφάλεια μοιάζει να διαμορφώνουν μια νέα και δυναμική διαιρετική τομή στην ελληνική κοινωνία, υπερβαίνοντας τις παλιές ιδεολογικές και κομματικές διαιρέσεις.

Τα πρωτοφανή -σε σχέση με τα τελευταία χρόνια- ποσοστά απήχησης τόσο των πρωταγωνιστών της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή, των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, όσο και η επιδοκιμασία των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από την κύρια μάζα των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οδηγούν σε μια άλλη, εγχώρια πολιτική «κανονικότητα», με τη διείσδυση της κυβέρνησης σε νέες δεξαμενές πολιτών να αποτελεί το επιστέγασμα των χειρισμών της απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δημοσκόπηση ALCO: Ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στον Σωτήρη Τσιόδρα - Κεντρικό δελτίο | OPEN TV


Νέα «κανονικότητα»

Με δεδομένο ότι το 82% των πολιτών αξιολογούν συνολικά ως θετικά (σίγουρα και μάλλον θετικά) τη συνολική διαχείριση της κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, καταγράφει ατόφια την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής από πολίτες εκτός των «γαλάζιων» τειχών. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα δημοσκοπικά ευρήματα από τις συμπαγείς κομματικές δεξαμενές της αντιπολίτευσης, αφού το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής στις εθνικές εκλογές του 2019 αντίστοιχα επικροτούν ως «θετικά και μάλλον θετικά» τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

Η αλλαγή στην οπτική γωνία της ελληνικής κοινωνίας είναι εμφανής και σε επίπεδο νοοτροπίας, καθώς το 86% των πολιτών επικροτούν την υιοθέτηση αυστηρού πλαισίου σε επίπεδο μετακινήσεων, ώστε να περιοριστεί δραστικά η διασπορά της νόσου, έχοντας ήδη συμμορφωθεί σε ανάλογο ποσοστό με τον αυτοπεριορισμό στην καθημερινότητά του. Πολύ περισσότερο, όταν το η νέα καθημερινότητα λόγω κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή των 83% εκ των ερωτηθέντων. Στη μαζική «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση αθροίζεται -στην ίδια δημοσκόπηση- και η ανταπόκριση σε ποσοστό 67% απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση του οικονομικού σκέλους της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων απαντά πέρα από το ηθικό μέρος και στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του κορωνοϊού.

Υψηλό ρίσκο, υψηλά ποσοστά

Παράλληλα, υπερκομματική διάσταση αποκτά και η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αφενός να επιλέξει τον περιορισμό στις ανθρώπινες από τις οικονομικές απώλειες και αφετέρου να λάβει από τους πρώτους διεθνώς τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Η ικανοποίηση, άλλωστε, των πολιτών από το γεγονός ότι τα μέτρα αυτοπεριορισμού λήφθηκαν «εγκαίρως» βρίσκει σύμφωνο το 86% του πληθυσμού της χώρας, με τον κ. Μητσοτάκη να επιλέγεται ως «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» από το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα, περνώντας το ψυχολογικό φράγμα του 50% και ανοίγοντας για πρώτη φορά τη διαφορά του από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22%. Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ηγετικής προσωπικότητας που διατρυπά τα κομματικά στεγανά αφήνοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πίσω με 31 μονάδες δημιουργεί αναπόδραστα νέες παραστάσεις για τον Πρωθυπουργό σε ένα μέρος του εκλογικού σώματος που δεν είχε μέχρι πρότινος η Νέα Δημοκρατία προσεγγίσει, διευρύνοντας με αξιώσεις μελλοντικά τον ορίζοντα επιρροής του ίδιου, αλλά και του κόμματος.

Χάσμα στην πρόθεση ψήφου

Αντίστοιχο χάσμα χωρίζει την Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 45% (αυξημένο κατά 5 μονάδες από την τελευταία εκλογική της επίδοση) και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22% (δηλαδή 9,53 λιγότερο από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου 2019). Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

«Ο λοιμωξιολόγος της καρδιάς μας»

Στα ύψη έχει εκτοξευθεί και η απήχηση του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος χαίρει θετικής αναγνώρισης από το 89% των ερωτηθέντων σε έρευνα της εταιρίας ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. To δίδυμο των «στρατηγών» της πανδημίας, δηλαδή οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έχουν κυριολεκτικά καθηλώσει μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες το πανελλήνιο, με την επιστημονική τεκμηρίωση και την ακρίβεια των πληροφοριών και οδηγιών που μεταφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό, «επιβεβλημένη» θεωρεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας το 68% των ερωτηθέντων, ενώ θετικά εκφράζεται και το 50% των πολιτών αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Ειδικά στο υγειονομικό σκέλος, 72% αισθάνεται ικανοποιημένο από τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αφού το εθνικό σύστημα υγείας αποδεικνύεται την ώρα της μάχης του κορωνοϊού «καλύτερο» σε ποσοστό 42% από την αρχική εκτίμηση.

esi-dimoskopisi-open4
esi-dimoskopisi-open3


Άριστα στο κράτος

Στην αναδυόμενη νέα πραγματικότητα, ενισχυμένο μετά από τη λήψη των προστατευτικών μέτρων αναδεικνύεται και το ελληνικό κράτος, κερδίζοντας το χαμένο χρόνο από την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Ενδεικτικό αυτού συνιστά το γεγονός ότι άριστα 10 βάζει το 16% των συμμετεχόντων στην έρευνα στον τρόπο που «το κράτος αντιμετωπίζει συνολικά τον κορωνοϊό», βαθμό 9 το 19%, οκτώ το 27% των πολιτών και 7 το 19% αντίστοιχα, με την κρατική μηχανή να συγκεντρώνει 81% υπέρ για τους χειρισμούς της.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αγία Βαρβάρα»: Γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τζέφρι Πάιατ: Αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση για την αντίδραση στην πρόκληση του κορωνοϊού

Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (78)

...

τη Μεγαλη βδομαδα αντι τον Κυριο, θα δοξολογουν το μητσοτακη?

Ψ

Κύριος είναι κι ο Μητσοτάκης

ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Να γίνει όμως και μια δημοσκόπηση μετά από 6 μήνες όταν δεν θα έχουμε να ταΐσουμε τα παιδάκια μας και τους ηλικιωμένους γονείς μας. Όταν θα μας έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ,όταν θα ξεπαγιασουμε γιατί δεν θα έχουμε λεφτά για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο,όταν θα μας λένε τα παιδάκια μας «μπαμπά πεινάω» και εμείς δεν θα έχουμε λεφτά να τα πάρουμε ούτε ένα κουλούρι,όταν θα μεγαλώνουν τα παιδάκια μας και εμείς θα προσπαθούμε να τους βάλουμε τα περσινά ρούχα και τα περσινά τους παππουτσια (τα οποία σίγουρα δεν θα τους μπαίνουνε) γιατί δεν θα έχουμε χρήματα να τους αγοράσουμε καινούργια. Δεν είμαστε όλοι στην ίδια θέση. Δεν γνωρίζω για εσάς αλλά εγώ έχω να εργαστώ από τις 12 Μαρτίου που έκλεισαν τα μαγαζιά και η οικογένεια μου περνάει πολύ δύσκολα οικονομικά. Εύχομαι ολόψυχα να είστε όλοι καλά και να μην περάσει ποτέ κανεις αυτό που περνάει η δίκη μου οικογένεια. Να μην δείτε ποτέ τα παιδάκια σας στεναχωρημένα και στερημένα.

Lampros

Γεια, με λυπεί αυτό που διαβάζω αν και φαντάζομαι ότι συμβαίνει σε αρκετές οικογένειες. Δεν είστε σε κάποια κατηγορία δεδομένου ότι έχετε κλείσει ώστε να πάρετε το γνωστό επίδομα;

ΚιΚι

Τελικως πολυ κλαμα τα Αναρχο-Μπαχαλο-Συριζο-Αυγουλο-Τεμπελο-Παρασιτακια της Ελληνικης κοινωνιας. Σας πηρε τα σωβρακα ο Κυριακος (Για εσας Κουλης), δεν πειραζει θα συνηθισετε, αλλωστε τα 4 πρωτα χρονια ειναι δυσκολα τα υπολοιπα 10 συνηθιζεις.

Δεξιος ντενεκές

Μπεεεεεεεεεεεεεεεε

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οφείλει, αύριο κιόλας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην καταβάλλει τα περίπου (4,96) πέντε (5) δις ευρώ του πλεονάσματος 2019 στον ειδικό λογαριασμό χρέους των Μνημονίων! Να απαντήσει στο ιστορικό δίλημμα! Πρέπει να πληρώσει την τοκογλυφική Γερμανία της Μέρκελ, ή να τα διαθέσει υπέρ των αναγκών που έχει σε αυτές τις δύσκολες ώρες ο ελληνικός λαός; Θα κόψει το “οξυγόνο” από τον ελληνικό λαό, ή θα του το δώσει για να αναπνεύσει; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά, θα επιλέξει την παροχή “οξυγόνου” στον ελληνικό λαό! Κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα, αφού θα είναι μια πατριωτική απόφαση!

Γιάννης

Το 53% του Μητσοτάκη το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το 22% του Τσίπρα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας 1! άνθρωπος στην Ελλάδα που θεωρεί τον Τσίπρα καταλληλότερο για Πρωθυπουργό μετά από τις τόσες καταστροφές που έγιναν επί ΣυριζΑνθελ; Ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν το πιστεύει. 22%; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τον Τσίπρα θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς; Τί είναι αυτοί οι άνθρωποι; ψυχοπαθείς;

ΣΑΡΩΤΙΚΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΧΤΕΣ....

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑΑΑ!!! Κατά τα άλλα έχουμε να κάνουμε με άκρως "δημοκρατικά" και ...αντικειμενικά ΜΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρατηρητής

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουν δημοσκοπήσεις τώρα? Κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη αν κάνει καλό? Νά βγάζουνε λεφτά ΜΜΕ και όποιοι έχουν οικονομικό συμφέρον από αυτή κατάσταση? Νά χειραγώγησης κοινή γνώμη με δημοσκόπηση έχει κάποιο αποτέλεσμα όταν είναι όλοι σχετικά καλά εννοώ όταν δεν είναι καλά (περιορισμό ελευθερίας, αρρώστιες ή φόβο για αυτές, αβεβαιότητα για δουλειές και στην συνέχεια για οικονομική τούς κατάσταση κτλ.) μετράνε μόνο αυτά πού πραγματικά κάνουν για καλό τόν περισσότερον άλλοις όταν έρθει ώρα και αυτούς θα τούς τιμωρήσουν

Ο Χατδαλιάς εύσημα;

Για ποιον λόγο; Για την ανάγνωση που κάνει, όπως την κάνει;

γελα...

ολη η Ελλαδα με την επικοινωνιακη διαχειριση της ΝΔουλας

AΛΕΚΟΣ

ΕΣΥ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΚΛΑΙΣ

ΝΙΚΟΣ

Εμείς πάντως γελάμε με τα ποσοστά του σύριζα.

Γιώτα

ούτε στην Κορέα, τέτοια ποσοστά! Κιμ σε ξεπέρασαν οι εντεταλμένοι υπάλληλοι, Συγγρού και Μαξίμου..μπράβο δεξιά τρολάκια..ούτε επι Συριζα τόση τρολο-προπαγάνδα! 0,60 ευρώ όλοι σας, επάξια!

Βαλεντίνη

Και το κανάλι του Σαββίδη με τη Νέα Δημοκρατία είναι βρε Γιώτα; Δέν μας τα λες καλά κοπέλα μου!! Οι ηγέτες μέσα από κάθε κρίση αναδεικνύονται πάντα, εκεί φαίνεται η αξία τους, όταν όλα είναι καλά και ήσυχα κι' ο χαζός του χωριού μπορεί να κυβερνήσει!!! Όπως έκανε ο Τσίπρας με τον Καρανίκα ας πούμε!!!! Όσο για το οικονομικό, ο ζωντανός κάτι θα βρεί να κάνει, ο πεθαμένος από ποιόν να περιμένει; Όλα απ' την αρχή θ' αρχίσουν σε όλα τα κράτη, παντού σ' όλο τον κόσμο υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά, αυτό να το θυμόσαστε όλοι σας!!! Όλοι έχουν χασούρα οικονομική, κανένα κράτος δέν κλείνει μαγαζιά κι' επιχειρήσεις για πλάκα, από πού θα εισπράξει; Όσοι ηγέτες δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία και όχι στον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά από τον ίδιο το λαό τους.... Αλίμονο σ' αυτούς που θα φύγουν....

ΝΙΚΟΣ

Θα εκπλαγείτε μαντάμ με τα ποσοστά του Μητσοτάκη, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Οσο για τον Κιμ και τους λοιπούς "δημοκράτες", μια ματιά στην ιστορία δείχνει ότι όλοι αυτοί, ήταν της "αριστερής ιδεολογίας" που υποστηρίζετε εσείς οι συριζαίοι. Γι αυτό άλλωστε είστε και στα αζήτητα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης