Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου – «'Υπουλο νόσημα» λέει ο καθηγητής Γιαμαρέλλος

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου – «'Υπουλο νόσημα» λέει ο καθηγητής Γιαμαρέλλος

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» λέει ο καθηγητής Ευάγγελος  Γιαμαρέλλος

attikon
Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα ο θάνατος 52χρονου ασθενή  χωρίς υποκείμενα νοσήματα από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος. Μάλιστα, όπως είπε, οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν με βάση τις γνώσεις που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλλο, εάν ένας ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση, οι πιθανότητες αρνητικής εξέλιξης αυξάνονται, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη.

Βαγγέλης Γιαμαρέλλος
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:


Μόσιαλος: Κινηθήκαμε πριν από τους άλλους, σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί


Στην Ευρώπη τα τρία τέταρτα των νεκρών από κορωνοϊό - Ξεπερνούν τους 45.000 οι θάνατοι


Αρνητικό «ρεκόρ» για τη Γαλλία - Πάνω από 1.000 νεκροί σε μία μόλις ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK