Κρούσματα κορωνοϊού: Είμαστε σε άνοδο, δεν πρέπει να αρρωστήσουμε όλοι μαζί λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κρούσματα κορωνοϊού: Είμαστε σε άνοδο, δεν πρέπει να αρρωστήσουμε όλοι μαζί λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν έχουμε τις αυξήσεις που έχουν Ιταλοί και Ισπανοί» δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

trapeza-oura-polites
«Είμαστε στην άνοδο (σ.σ. όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού) και προσπαθούμε να την κρατήσουμε χαμηλότερα. Είναι οι κρίσιμες 2-3 εβδομάδες» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η κατάσταση βρίσκεται στην άνοδο. Να μην κοιτάζουμε τα κρούσματα αλλά τους διασωληνωμένους, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ και τους θανάτους. Αυτά είναι τα πιο σκληρά στοιχεία και μας δείχνουν την άνοδο» πρόσθεσε αν και δήλωσε ότι «είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν έχουμε τις αυξήσεις που έχουν Ιταλοί και Ισπανοί».

Βατόπουλος Αλκιβιάδης. Η πανδημία του Κορωναϊού στην Ελλάδα


Με αφορμή τις αποσωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι «δεν είναι απαραίτητο ότι θα πεθάνεις αν διασωληνωθείς» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «για να σωθείς πρέπει να υπάρχει ΜΕΘ και αναπνευστήρας οπότε αν αρρωστήσουμε όλοι μαζί κάποιος θα μείνει εκτός».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση με τις ουρές έξω από τράπεζες το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας υπενθυμίσε ότι γι' αυτό «πρέπει να λέμε συνέχεια κρατάμε τις αποστάσεις. Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια που μεταφέρονται έως και απόσταση 2 μέτρων και ταξιδεύει στον αέρα».

Κλείσιμο
Απαντώντας, τέλος, στους οπαδούς της λογικής της «ανοσίας της αγέλης», όπως αρχικά ο Μπόρις Τζόνσον, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι «για να σταματήσει η ιστορία θα πρέπει ο μισός πλανητής να αποκτήσει αντισώματα. Αυτό θα γίνει είτε να αρρωστήσουμε όλοι μαζί και να πεθάνουν οι μισοί είτε αυτό να γίνει σιγά-σιγά. Πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, μιλάμε για ανθρώπους, δεν μιλάμε για κοτόπουλα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργεί το πρωτόκολλο για τους κατ’ οίκον ασθενείς του κορωνοϊού

Χλωροκίνη-Κορωνοϊος: Παγκόσμιος πόλεμος για την ουσία που έγινε το πιο περιζήτητο φάρμακο

Κορωνοϊός: Τελικά, να φοράμε μάσκες ή όχι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ