Κορωνοϊός - Βρετανία: Ποιοι κάνουν «χρυσές δουλειές» εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ποιοι κάνουν «χρυσές δουλειές» εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός: Η πανδημία έκανε ορισμένους επιχειρηματίες να... τρίβουν τα χέρια τους - Τι αγορές προτιμούν οι πολίτες

delivery_coronavirus
Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις ορισμένων προϊόντων λόγω της κοινωνικής απομόνωσης και του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στο μισό πληθυσμό του πλανήτη προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC, κάποιοι «τρίβουν τα χέρια τους» εν μέσω πανδημίας.

«Είμαστε τόσο απασχολημένοι όσο και τα Χριστούγεννα», λέει ο ιδιοκτήτης μιας online επιχείρησης καφέ προσθέτοντας ότι, την τελευταία εβδομάδα «πουλάμε διπλά».

Όπως αναφέρει το BBC, οι οικογένειες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν μυαλό και πνεύμα σε φόρμα , με βάση και τις επιλογές των αγορών τους (κυρίως διαδικτυακές).

1. Ποδήλατα και όργανα γυμναστικής

Είτε πρόκειται για άσκηση είτε για ένα ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς, έχει αυξηθεί σημαντικά η πώληση ποδηλάτων.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται: θέλω να είμαι ανεξάρτητος», λέει ο Γουίλ Μπάτλερ-Άνταμς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ποδηλάτων «Brompton».

Κλείσιμο
«Θεωρώ ότι οι πωλήσεις ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να έχουν αυξηθεί έως και 15%», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται και οι πωλήσεις οργάνων γυμναστικής, όπως το ποδήλατο και ο διάδρομος.

«Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να βγουν έξω, θέλουν να γυμναστούν ακόμη και σε εσωτερικό χώρο. Αφού δεν μπορούν να πάνε στο γυμναστήριο, πρέπει κάτι να κάνουν», επισημαίνει ο Τόμπι Κλαρκ, από το τμήμα έρευνας αγοράς της εταιρείας «Mintel».

2.Τραπέζια πινγκ πονγκ και μπιλιάρδα

Ο προμηθευτής παιχνιδιών Αντι Μπέρσφορντ υποστηρίζει ότι τα τραπέζια πινγκ πονγκ έχουν εξαντληθεί.

«Πούλησα 124 τραπέζια πινγκ πονγκ την περασμένη εβδομάδα... Την ίδια εβδομάδα πέρυσι, είχα πουλήσει μόλις 15».

Όπως ο ίδιος εξηγεί, οι παραγγελίες εκτοξεύτηκαν μόλις η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Στην επιχείρηση του Άντι, «Home Leisure Direct», λίγο έξω από το Μπρίστολ, έχουν πουληθεί και αρκετά τραπέζια μπιλιάρδου.

«Από τα 500 που είχαμε, μας έμειναν τα μισά», όπως λέει.

3. Είδη σπιτιού και κηπευτικά

Ο γεωπόνος Φιλ Τζόουνς της εταιρείας «JustSeed» υποστηρίζει ότι δεν σταματάει να λαμβάνει παραγγελίες για σπόρους με τους καταναλωτές να θέλουν να φυτέψουν κυρίως καρότα, μαρούλια, φασόλια και ντομάτες.

«Έχουμε τεράστια αύξηση» όπως επισημαίνει.

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες σπόρων- «Marshalls» και «Suttons»- σταμάτησαν πλέον να απαντούν στο τηλέφωνο...

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πανικό κάνουν αγορές. Περισσότερο οι γυναίκες μας ζητούν ραπτομηχανές και είδη πλεξίματος για να καταπολεμήσουν την πλήξη τους από τον κατ΄οίκον περιορισμού», αναφέρουν υπάλληλοι του πολυκαταστήματος «Liberty», που εδρεύει στο Λονδίνο.

Εκεί τα είδη ραπτικής αυξήθηκαν κατά 380% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο.

4. Ανάγνωση βιβλίων

Διαβάζοντας βιβλία περνά ο χρόνος χωρίς να το καταλάβεις. Όσα βιβλία βέβαια έχουν σχέση με ιούς και επιδημίες, έρχονται πρώτα στην προτίμηση των αναγνωστών, όπως το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «The Eyes of Darkness» του Dean Koontz, το οποίο αν και γράφτηκε το 1981, περιγράφει έναν ιό που ονομάζεται Wuhan-400.

Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος «Penguin» αναφέρει ότι οι πωλήσεις του βιβλίου «Η Πανούκλα» του Γάλλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 150% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις του ίδιου βιβλίου αυξήθηκαν επίσης κατακόρυφα σε Γαλλία και Ιταλία.

5. Ηλεκτρικά είδη

Για την αποθήκευση των τροφίμων που έχουν ήδη προμηθευτεί οι περισσότεροι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλοι χώροι για να τοποθετηθούν,

Οι καταψύκτες και τα ψυγεία έρχονται πρώτα στη λίστα των διαδικτυακών αγορών, όπως αναφέρει το BBC. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον και για τους φορητούς υπολογιστές και γενικά για τον εξοπλισμό γραφείου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διαπιστώνουν ότι από τον καναπέ δεν μπορείς να εργαστείς σωστά.

Για την εταιρεία «Dixons Carphone», έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών, εκτυπωτών, τηλεοράσεων και ψυγείων.

6. Καφές

Η εταιρεία «Rave Coffee», με έδρα το Cirencester, υποστηρίζει ότι πρέπει να προσλάβει προσωπικό καθώς η ζήτηση για καφέ έχει διπλασιαστεί.

«Έχουμε 11 εργαζόμενους και μας χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι πέντε», υποστηρίζει ο Βίκι Χοντζ, που διευθύνει την επιχείρηση.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Ευρωζώνη: Βουτιά ιστορικών διαστάσεων σημείωσε το οικονομικό κλίμα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αύξηση των τεστ στα 100.000 την ημέρα σχεδιάζει το Βερολίνο


Κορωνοϊός - Σούπερ Μάρκετ: Τι αγόρασαν κατά 721% περισσότερο οι Έλληνες - Ποια προϊόντα «εξαφανίστηκαν» από τα ράφια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ