Πλεύρης: Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων

Πλεύρης: Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για μια νέα λογική βάσει της οποίας οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα - Σε όσους δηλαδή είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα

thanos_plevris_press_thema_radio
Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα φάση του κορωνοϊού ως ενδημικού ιού.

«Βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του testing», αποκάλυψε μιλώντας στο ACTION24 και την εκπομπή «BRIEFING» ο υπουργός Υγείας.

Πλεύρης: Σύντομα δεν θα μετράμε αριθμό κρουσμάτων - Αλλαζει το τεστιγκ - Briefing Action24


Όπως είπε, ήταν πολύ σημαντικό να δοθεί μεγάλο βάρος στην καταγραφή κρουσμάτων όταν επικράτησε η μετάλλαξη Δέλτα, όμως πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. «Η μετάλλαξη Όμικρον, δίνει πολλαπλές αλλά ήπιες νοσήσεις και για αυτό τα δεδομένα αλλάζουν», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, μπαίνουμε σε μια νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα. Δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK