Η Βρετανία κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τον Ιούλιο

Η Βρετανία κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τον Ιούλιο

Άγγιξαν τις 54.000 οι νέες λοιμώξεις - Καταγράφηκαν 141 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Εντοπίστηκαν άλλα δέκα στελέχη Omicron

britain2
Η Βρετανία κατέγραψε 53.945 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2,8% τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, αν και οι θάνατοι κατέγραψαν πτώση 3% για το ίδιο διάστημα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα επιπλέον 141 θανάτους (σε διάστημα 28 ημερών από ένα θετικό τεστ κορωνοϊού), αριθμός μειωμένος από τους 171 νεκρούς πριν από μία ημέρα. Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμα δέκα  κρούσματα με την μετάλλαξη Omicron , με τον συνολικό αριθμό στη Μεγάλη Βρετανία να φτάνει πλέον τα 42.

Όπως επισημαίνει η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA), ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος στις ηλικίες 5-9 ετών, απόδειξη ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά στα σχολεία, μετά την πτώση τους, έπειτα από τις σχολικές διακοπές στη μέση του τριμήνου, πριν από έναν μήνα.

Τα κρούσματα είναι χαμηλότερα στους άνω των 80 ετών.

«Καθώς παρατηρούμε την παραλλαγή Όμικρον να αναδύεται, η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έκανε σήμερα την αναμνηστική δόση του, δείχνει διατεθειμένος να περάσει τον χειμώνα βασιζόμενος κυρίως στις ενισχυτικές δόσεις παρά στα λοκντάουν.

Εντούτοις, επανέφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαίρη Συνατσάκη απαντά με εξώδικο στον Κώστα Τσουρό - «Δεν χρωστάω συγγνώμη σε κανέναν»

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

«Ελπίζει» σε συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν τις επόμενες μέρες το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ