Κορωνοϊός - Γαλλία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τη νότια Αφρική για 48 ώρες

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τη νότια Αφρική για 48 ώρες

Συζητήσεις "τις επόμενες ώρες" με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή, προανήγγειλε ο Γάλλος πρωθυπουργός - Αυστηρότερους περιορισμούς επιβάλει και η Κροατία

charles_de_gaulle_airport
Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Ο Βεράν δήλωσε πως η νέα παραλλαγή δεν έχει ακόμη "διαγνωστεί" στην Ευρώπη και προσέθεσε πως όλοι όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από τη νότια περιοχή θα υποβληθούν σε τεστ και θα παρακολουθούνται στενά.

Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα διεξαχθούν συζητήσεις "τις επόμενες ώρες" με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή.

Σύμφωνα με το AFP, oι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού δήλωσαν πως η χώρα αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι.

Αυστηρότερους περιορισμούς επιβάλει και η Κροατία

Η Κροατία θα καταστήσει αυστηρότερους τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για τις πτήσεις από αρκετές χώρες εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

"Θα απαγορεύσουμε τις αφίξεις ταξιδιωτών από ορισμένες χώρες ή θα επιβάλουμε καραντίνα 14 ημέρων με υποχρεωτικό τον διαγνωστικό έλεγχο", είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο το οποίο αναφέρεται στις αφίξεις ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Χονγκ Κονγκ θα ληφθεί επισήμως αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Η ΕΕ θα σταματήσει τις πτήσεις από νότια Αφρική εξαιτίας της μετάλλαξης της Μποτσουάνα - Κρούσμα και στο Ισράηλ

«Δρ. Μαγικός... Αυλός»: Ιταλός γυναικολόγος έπειθε γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του για να τις «θεραπεύσει»

«Στοπ» της Ιταλίας στις πτήσεις από χώρες της νότιας Αφρικής λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK