Κορωνοϊός - Ρωσία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 973 νεκρούς λόγω Covid

Κορωνοϊός - Ρωσία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 973 νεκρούς λόγω Covid

Πούτιν: «Πρέπει να εντείνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού» - Ο ρυθμός και η ένταση στην αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί την κυβέρνηση της Ρωσίας

putin_v
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 973 θανάτους λόγω επιπλοκών της Covid-19, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να εκφράζει ανησυχία για τον ρυθμό και την ένταση των νέων μολύνσεων.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του τωρινού κύματος είναι μια γρήγορη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ασθενών των οποίων η μόλυνση δείχνει γρήγορη εξέλιξη σε δύο ή τρεις ημέρες και χρειάζονται ανάνηψη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής του ρωσικού φορέα για την υγεία των καταναλωτών, δήλωσε ότι οι περιοχές της χώρας εντείνουν τις προσπάθειες να ενισχυθεί η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Στην περιοχή της Μόσχας, οι αρχές έδωσαν εντολή να είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων σε εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Πούτιν: Πρέπει να εντείνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος σήμερα στους Ρώσους βουλευτές στην Κρατική Δούμα, δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να εντείνει τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος κατά της πανδημίας συνεχίζεται, όπως και ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από την μόλυνση και την βαριά νόσηση», γι' αυτό «είναι αναγκαίο να ενταθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού»

Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές να εξηγούν επίμονα στους πολίτες γιατί πρέπει να εμβολιασθούν. Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V όταν η πανδημία άρχισε πέρυσι να εξαπλώνεται, αλλά η απορρόφησή του ήταν αργή, με πολλούς Ρώσους να εκφράζουν την δυσπιστία τους για τις αρχές και τους φόβους τους για τα νέα ρωσικά εμβόλια.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Πανικόβλητοι γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο σεισμολόγος Παπαδόπουλος για τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Αναμένονται μετασεισμοί

Live update - Σεισμός στην Κρήτη: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ