Σε μας έτυχε να νοσηλεύουμε ασθενείς που σώθηκαν από «μαντζούνια» και «μάγια», λέει πνευμονολόγος στο «Σωτηρία»

Σε μας έτυχε να νοσηλεύουμε ασθενείς που σώθηκαν από «μαντζούνια» και «μάγια», λέει πνευμονολόγος στο «Σωτηρία»

Ο γιατρός, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, περιγράφει μέσα από ένα σκίτσο όλα όσα ζει στο νοσοκομείο εδώ και 19 μήνες

meth_covid
Ο πνευμονολόγος επιμελητής στο «Σωτηρία» Γιώργος Χειλάς με μία ανάρτησή του στα social media σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο όσα βίωσε τους 19 τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας, δίπλα στους ασθενείς με κορωνοϊό.

«Σε εμάς έτυχε να νοσηλεύουμε ανθρώπους που τελικά τους έσωσαν οι προσευχές, τα «μάγια», τα «μαντζούνια» όλων των άλλων κι όχι τα δικά μας συμβατικά ιατρικά όπλα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χείλας.

«Σε εμάς έτυχε να προσφεύγουν τρομαγμένοι ασθενείς με αντίστοιχα τρομοκρατημένους συγγενείς που όταν «όλα πήγαν κσλα» ήταν περήφανοι που δεν έκαναν το εμβόλιο και δε συμμετείχαν στο κοινό καλό», προσθέτει ο πνευμονολόγος επιμελητής.

«Σε εμάς έτυχε όμως να απολαμβάνουμε την αγάπη της μεγάλης μερίδας των ασθενών που έχουμε περιθάλψει. Τους ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη τους», καταλήγει.

Ακόμη συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα σκίτσο που σχεδίασε ένας ασθενής που νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στην 5η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία, θέλοντας να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που δίνει τη δική του μάχη απέναντι στον «αόρατο» εχθρό.  «Σωτηρία 2021. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αστροναύτες του νοσοκομείου Σωτηρία», γράφει χαρακτηριστικά το σκίτσο.
koronoios-xeilas-heilas

Στη ζωή αυτό που μετράει είναι η ισορροπία. Δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, δεν αντέχει να μην έχει τίποτα. Σε εμάς...

Posted by Γιώργος Χειλάς on Wednesday, September 22, 2021
Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Στη ζωή αυτό που μετράει είναι η ισορροπία. Δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, δεν αντέχει να μην έχει τίποτα.
Κλείσιμο
Σε εμάς τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής έλαχε μετά από 19’μήνες αγώνα μέσα στην πανδημία να έχουμε πλησιάσει τόσο πολύ τον σκληρό πυρήνα της προκατάληψης, της δεισιδαιμονίας· και της άρνησης της προφανούς πραγματικότητας.

Σε εμάς έλαχε η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που συνοψίζεται στο «ρητό» ´Οχι άλλο κάρβουνό´. Σε εμάς έτυχε να νοσηλεύουμε ανθρώπους που τελικά τους έσωσαν οι προσευχές, τα «μάγια», τα «μαντζούνια» όλων των άλλων κι όχι τα δικά μας συμβατικά ιατρικά όπλα. Σε εμάς έτυχε να προσφεύγουν τρομαγμένοι ασθενείς με αντίστοιχα τρομοκρατημένους συγγενείς που όταν «όλα πήγαν καλά» ήταν περήφανοι που δεν έκαναν το εμβόλιο και δε συμμετείχαν στο κοινό καλό.

ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΤΥΧΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ.

ΥΓ. Πρόκειται για πραγματικό σκίτσο ασθενούς που νοσηλεύτηκε στην κλινική μας, στην 5η Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», που αποτύπωσε τους νεαρότερους γιατρούς μας που μάχονται εναντίον της πανδημίας. Περήφανοι».



Ειδήσεις σήμερα:

Οι δύο αναρτήσεις του Ιμάμογλου στο Twitter για την επίσκεψή του στην Αθήνα

Με την τραγουδίστρια Κριστίνα Μίλιαν απάτησε την Κιμ Καρντάσιαν ο Κάνιε Γουέστ

Ελλάδα και ΗΠΑ ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ