ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κορωνοϊός - Ταϊβάν: Ξεκίνησε η διάθεση του πρώτου τοπικά παραγόμενου εμβολίου κατά της Covid

Κορωνοϊός - Ταϊβάν: Ξεκίνησε η διάθεση του πρώτου τοπικά παραγόμενου εμβολίου κατά της Covid

Η πρόεδρος Τσάι Ινγκ–βεν ηγείται της προσπάθειας εμβολιασμού με το σκεύασμα της Medigen κατά της Covid - Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο 

taiwan_proedros
Η Ταϊβάν άρχισε σήμερα τη διάθεση του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγεται τοπικά, με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ–βεν να ηγείται της προσπάθειας εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση απορρίπτει την κριτική που δέχεται σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου.

Η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα ενέκρινε την έκτακτη χρήση του εμβολίου της Medigen Vaccine Biologics Corp κατά της COVID-19, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για αυτάρκεια στον εμβολιασμό, καθώς οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας, επηρέασαν την Ταϊβάν, αλλά και αρκετές άλλες χώρες.



Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για να κάνουν το εμβόλιο της Medigen.

Επιδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στη δόση του αναφερόμενου εμβολίου και στην ασφάλειά της, η Τσάι καθυστέρησε τον εμβολιασμό της με τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca, που αποτελούν τα βασικά εμβόλια της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ταϊβάν.

Κλείσιμο
Η Τσάι συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς προετοίμαζαν τη δόση του εμβολίου της, ενώ υπήρχε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα της στο Facebook. H ίδια απάντησε αρνητικά σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν είναι νευρική. «Δεν βλάπτει, έχω καλή διάθεση και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το υπόλοιπο της ημέρας» έγραψε η Τσάι, αργότερα στο Facebook.

Η Medigen απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο της είναι είτε ανασφαλές είτε βγήκε στην αγορά αδικαιολόγητα γρήγορα και ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έχει ελεγχθεί επαρκώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το Μαρμάρι

Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ σήμερα στο νότιο Ευβοΐκό - Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές την Τετάρτη - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ