Κορωνοϊός - Ινδία: Πάνω από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» μεταξύ ασθενών με Covid-19

Κορωνοϊός - Ινδία: Πάνω από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» μεταξύ ασθενών με Covid-19

Ο μαύρος μύκητας είναι μία μυκητιασική λοίμωξη θανατηφόρα κατά 50% - Εξαπλώνεται στην Ινδία μετά την ανάρρωση των ασθενών με Covid-19 - Πού αποδίδουν οι ειδικοί το φαινόμενο

india_covid
Η Ινδία έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50%, που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από την Covid-19.

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών Covid-19 μετά την ανάρρωσή τους, ανέφερε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μπαράτι Πράβιν Παουάρ.

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με... σταυρούς - Φωτογραφίες

Reuters: Γιάννης ο «τρομερός» - Οι Έλληνες γιορτάζουν την κατάκτηση του τίτλου του NBA από τους Bucks

Κορωνοϊός: 2.972 νέα κρούσματα - 1.266 στην Αττική και 255 στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ