Reuters: Γιάννης ο «τρομερός» - Οι Έλληνες γιορτάζουν την κατάκτηση του τίτλου του NBA από τους Bucks

Reuters: Γιάννης ο «τρομερός» - Οι Έλληνες γιορτάζουν την κατάκτηση του τίτλου του NBA από τους Bucks

Tο Reuters στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα σημειώνει ότι «ένα ολόκληρο έθνος πανηγυρίζει για την επιτυχία» των «ελαφιών» του Ουισκόνσιν

antetokoum
Η κατάκτηση του τίτλου του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς, του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια έχει γίνει είδηση στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη. Μάλιστα το Reuters στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα σημειώνει ότι «ένα ολόκληρο έθνος πανηγυρίζει για την επιτυχία» των «ελαφιών» του Ουισκόνσιν.

Παράλληλα το Reuters στέκεται και στα σχόλια που έγιναν από τους χρήστες των social media στη χώρα μας μετά το σφύριγμα της λήξης του έκτου τελικού απέναντι στους Φοίνιξ Σανς που βρήκε νικητές τους Μπακς του Greek Freak με 105-98. Μάλιστα παραθέτει και το tweet του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

«Απίστευτος Γιάννης, όλοι οι Έλληνες πανηγυρίζουμε» ήταν η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την νίκη-πρωτάθλημα των Μπακς και τη μυθική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είναι λάτρης της «σπυριάρας» ενώ ξενύχτησε για να δει τον μεγαλύτερο αγώνα της μέχρι τώρα καριέρας του Greek Freak. 
Στη συνέχεια το Reuters κάνει αναδρομή στα δύσκολα παιδικά χρόνια του Γιάννη όταν εκείνος και η οικογένειά του πουλούσαν την πραμάτια τους στους αθηναϊκούς δρόμους για να βγάλουν τα προς το ζην αλλά και το πως τελικά πήρε την ελληνική ιθαγένεια. «Γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς ο Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του πουλούσαν πράγματα στους δρόμους για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Μεγάλωσαν με το φόβο της απέλασης μέχρι που ο Γιάννης έλαβε την ελληνική ιθαγένεια σε ηλικία 19 ετών».

«Η απίστευτή ιστορία του Αντετοκούνμπο - από τη φτώχια στην κατάκτηση της κορυφής - έχει συγκινήσει τους Έλληνες που όταν εκείνος παίζει για την Ελλάδα τον επευφημούν», επισημαίνει ακόμη το Reuters. Παράλληλα δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στην τεράστια τοιχογραφία του απέναντι από το γήπεδο όπου τόσο ο ίδιος και τα αδέρφια του έβαλαν τα πρώτα τους καλάθια και πραγματοποίησαν τα πρώτα τους καρφώματα. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια το Reuters αναφέρει ότι το επίτευγμα του Γιάννη ένωσε ακόμα και τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Μάλιστα παραθέτει τόσο το σχόλιο που έκαναν στα social media τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και το ΚΚΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. «Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Κλείνοντας κάνει αναφορά και στους δύο αδέλφια, παίκτες των Μπακς, Γιάννη και Θανάση δίνοντάς τους τα συγχαρητήριά του. «Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες», καταλήγει.



«Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη & τον Θανάση. Από τα Σεπόλια και τη σκληρή ζωή μιας οικογένειας μεταναστών στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, με το ίδιο πάντα καθαρό & σεμνό βλέμμα», αναφέρει το μήνυμα του ΚΚΕ.
Τέλος η ανταπόκριση του Reuters κλείνει λέγοντας ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα επιστρέψει στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα παραθέτει τη δήλωση που έκανε αστειευόμενος στην αθλητική ιστοσελίδα sport24.gr. «Εάν δεν με περιμένουν 100.000 στο αεροδρόμιο εγώ δεν έρχομαι», είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο ο Greek Freak.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους εργαζομένους σε ιδιωτικό - δημόσιο τομέα

Αυτό είναι το πρώτο από τα 18 μαχητικά Rafale που παρέλαβε η Ελλάδα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η αποθέωση του πρωταθλητή από θρύλους του NBA, ειδικούς και κοινό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης