Μόσιαλος για εμβόλιο της Johnson&Johnson: «Εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρών λοιμώξεων»

Μόσιαλος για εμβόλιο της Johnson&Johnson: «Εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρών λοιμώξεων»

Σε ποια ποσοστά κυμαίνεται η σοβαρότητα ενδεχόμενης επαναλοίμωξης μετά την χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου

J-J-sumfona-programma-emboliasmoi-stin-europi-alla-epanaksiologithoun-dedomena
Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου για την πορεία της κλινικής μελέτης φάσης 3Β του εμβολίου της J&J που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, η πλειονότητα των λοιμώξεων σε εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας με το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ήπιες.

Η μελέτη που ονομάζεται «Sisonke» (https://www.samrc.ac.za/media-release/vast-majority-breakthrough-infections-vaccinated-health-workers-are-mild?fbclid=IwAR1dDDq4aCniVq7L-4vgdyVPZMbnq2hcNGtiU9dIoRTMZD-hBMU_bWxaVqs) θα παρακολουθήσει μισό εκατομμύριο υγειονομικούς για δυο χρόνια, και καταγράφει τις λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J. Οι λοιμώξεις προσδιορίζονται από το θετικό μοριακό τεστ για τη νόσο του COVID-19 σε εμβολιασμένους υγειονομικούς και περισσότερες από 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Οι υπεύθυνοι ερευνητές της μελέτης, χωρίς να προσδιορίσουν εάν θα προβούν σύντομα σε επιστημονική δημοσίευση, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι το 94% των λοιμώξεων μετά από εμβολιασμό είναι ήπιες, 4% είναι μέτριες και μόνο 2% σοβαρές.

Το ίδιο δελτίο αναφέρθηκε σε δικές τους αλλά και άλλες εργαστηριακές μελέτες από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι με την πάροδο του χρόνου η ανοσοαπόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο J&J καλύπτει τις παραλλαγές Βήτα και Δέλτα.

Πράγματι, τα ενθαρρυντικά εργαστηριακά δεδομένα -που μόλις ανακοινωθήκαν στο bioRxIV, (doi.org/10.1101/2021.07.01.450707)- αναφέρονται υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J&J έναντι της Δέλτα παραλλαγής.

Και ξέρουμε πως θα έχουμε επίσης σύντομα και άλλα αποτελέσματα για την παραλλαγή δέλτα από την Αγγλία.

«Sisonke» σημαίνει μαζί. Αυτό χρειαζόμαστε: συνεργασία μεταξύ ερευνητών και υγειονομικών και άμεση και αντικειμενική επικοινωνία των αποτελεσμάτων στους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Τείχος» προστασίας τον Ιούλιο πριν την ανοσία: Σε «κλοιό» μέτρων τα νησιά, σε αυστηρό πλαίσιο η ψυχαγωγία

Σοκ στην Κεφαλονιά για τους τρεις νεκρούς στο τροχαίο στα Κοκύλια

Φωτογραφίες: Πώς άντεξαν οι Εύζωνες στον καύσωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK