Γερμανία: H Ελλάδα από την Κυριακή βγαίνει από τη λίστα με τις «επικίνδυνες» χώρες

Γερμανία: H Ελλάδα από την Κυριακή βγαίνει από τη λίστα με τις «επικίνδυνες» χώρες

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» μόνον οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το 'Αγιον Όρος - Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

berlin_airport
Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Άγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

Ικανοποίηση από Θεοχάρη

Την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο Έλληνας υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την άριστη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στη συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, όπως τονίζει ο κ. υπουργός προχωρά με υπευθυνότητα, με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για την υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενών μας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Το παράδειγμα της Γερμανίας αναμένουμε να ακολουθήσουν πολλές άλλες χώρες, επιταχύνοντας την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε εμάς οι ξένες κυβερνήσεις, θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το πρόγραμμα του εμβολιασμού, αναφέρει ο κ Θεοχάρης.

Ειδήσεις σήμερα 

Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: Ο πιλότος είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα