Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό

«Ξεκινάει το έργο και μπαίνουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σταματήστε την γκρίνια και τη μεμψιμοιρία. Αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε. Τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα» είπε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

elliniko_maketo
Εντός του Ιουλίου εκτίμησε ότι θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί η κατάθεση των χρημάτων από την εταιρεία «Λαμδα».

«Την επόμενη Παρασκευή η εταιρεία "Λάμδα" καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ και καταθέτει εγγυητική επιστολή ύψους 340 εκατ. ευρώ. Αυτά λοιπόν έγιναν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και επί υπουργίας Αδώνη Γεωργιάδη με την σημαντική βοήθεια του κ. Νίκου Παπαθανάση» είπε αρχικά ο υπουργός στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την απλοποίηση αδειοδοτήσεων.

Και προσέθεσε, σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεκινάει το έργο και μπαίνουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σταματήστε την γκρίνια και τη μεμψιμοιρία. Αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε. Τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Είναι θέμα της εταιρείας, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν τα έργα τον Ιούλιο».

Πέραν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο έτη, για να επισημάνει ότι παρέλαβε τη χώρα στην 58η θέση της λίστας με τα κράτη που διαθέτουν φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον και πλέον βρίσκεται στην 46η.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση στην «Αφάντου» της Ρόδου, καθώς κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή.

Για τα δάνεια των κομμάτων

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπληρωμή των κομματικών δανείων. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν έχει λαβει δάνειο από το 2010 και πως οι σημερινές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν από τους τόκους.

Εξηγησε επισης πως ΝΔ και ΠΣΟΚ ηταν τα κομματα που εισηγηθηκαν και ψηφισαν την μειωση της κρατικης ενίσχυσης των κομματων.

Αναφορικα δε με την προταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των βουλευτών στην αποπληρωμή των κομμάτικων δανείων, είπε: «Να πληρωσει τοτε και η Ξενογιαννακοπουλου, ο Ραγκούσης και ο Κουρουμπλης τα χρεη του ΠΑΣΟΚ. Βγηκαν Ραγκουσης και Ξενογιαννακοπουλου και ειπαν οτι ως γραμματεις του ΠΑΣΟΚ τοτε δεν ειχαν σχεση με τα οικονομικα. Μπα; Μονο τον καφε στον προεδρο πηγαιναν; Η προταση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι επιτομή του λαϊκισμού και της υποκρισίας».

Ειδήσεις σήμερα 

Φωτιά σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη - Πρόλαβαν να βγουν έξω οι εργαζόμενοι

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Η Κέιτ Χάντσον με μαγιό στη Σκιάθο - Φωτογραφίες από τις διακοπές της στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης