Κορωνοϊός - Βρετανία: Μελετούν σχέδιο που θα επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους να έρθουν και στην Ελλάδα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Μελετούν σχέδιο που θα επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους να έρθουν και στην Ελλάδα

Το σχέδιο θα αφορά και χώρες που βρίσκονται στη λίστα «συναγερμού», όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ιταλία - Πώς θα πιστοποιείται ο εμβολιασμός και τι θα ισχύσει με την καραντίνα - Αποφάσεις στα τέλη του μήνα

airport_british
Νέα κυβερνητικά πλάνα στη Βρετανία, που αποκαλύπτουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα επιτρέπουν σε πολίτες που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου κατά της Covid να ταξιδεύουν σε, περίπου, 170 χώρες από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον υπό συζήτηση σχεδιασμό, οι Βρετανοί που θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα παρέχουν αποδείξεις μέσω εφαρμογής της NHS στους συνοριακούς ελέγχους, πριν αναχωρήσουν και στη συνέχεια θα μπορούν να απολαμβάνουν τα ταξίδια τους σε χώρες που βρίσκονται τώρα στη λίστα «συναγερμού» χωρίς να πρέπει να απομονωθούν για δέκα μέρες, μετά την επιστροφή τους.

Μεγάλος αριθμός Βρετανών τουριστών έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στη Βρετανία από την Πορτογαλία, νωρίτερα τον Ιούνιο, ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να μην μπει σε καραντίνα, καθώς η χώρα της Ιβηρικής είχε αφαιρεθεί από την πράσινη λίστα.

Αυτή τη στιγμή, περί τους 168 προορισμούς βρίσκονται στη λίστα «συναγερμού», συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλών Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η συζήτηση για τα σχέδια χαλάρωσης των εμβολιασμένων βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο από τους βουλευτές, ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να επισπεύσει τις αποφάσεις, επιτρέποντας σε εκατομμύρια Βρετανούς να ταξιδέψουν τον επόμενο μήνα.

«Δεν πιστεύω πως έχουν αρκετό χρόνο μπροστά μας, αν θέλουμε να κάνουμε, πραγματικά, κάτι γι' αυτό» είπε κυβερνητική πηγή στη Sun.

Τα υπό συζήτηση σχέδια δεν αφορούν χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα, όπως η Τουρκία και η Ινδία, καθ΄πως εξακολουθεί να απαιτείται απομόνωση για τους τουρίστες που επιστρέφουν από αυτές στη Βρετανία.

Κλείσιμο
Τα σχέδια αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί -ως προς το περιεχόμενό τους- μέχρι τις 28 Ιουνίου, ενόψει της συνεδρίασης της επιχειρησιακής επιτροπής Covid του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: Ο πιλότος είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network