Κορωνοϊός - Moderna: Ζήτησε πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός - Moderna: Ζήτησε πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Η εταιρεία υπέβαλλε σχετική αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) - Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για έκτακτη χρήση

moderna
Αίτηση για πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπέβαλλε την Τρίτη η Moderna στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η κίνηση αυτή της φαρμακευτικής εταιρείας έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την αντίστοιχη αίτηση που κατέθεσε, για τον ίδιο λόγο και για το δικό της εμβόλιο, η Pfizer.

Σε περίπτωση που το σκεύασμα της Moderna λάβει πλήρη έγκριση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να το διακινήσει απευθείας σε ενδιαφερόμενους - εταιρείες και οργανισμούς.

Η Moderna δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παραθέτει δεδομένα στον FDA, σε κυλιόμενη βάση, τις επόμενες εβδομάδες με αίτημα να τεθεί σε προτεραιότητα από τον Οργανισμό η αξιολόγηση του σκευάσματός της.

Κλείσιμο
Με την ολοκλήρωση της υποβολής, ο FDA θα ειδοποιήσει την εταιρεία όταν γίνει επίσημα αποδεκτή για έλεγχο.

Η Moderna έχει συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία είπε ότι το εμβόλιο της έδειξε ισχυρή προστασία έναντι της λοίμωξης έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι όλων των περιπτώσεων COVID-19 και περισσότερο από 95% έναντι σοβαρής λοίμωξης.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι το εμβόλιό της φαίνεται να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα φορτηγό με 300 κιλά καπνού και λαθραία τσιγάρα

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Οι έξι κρίσιμοι παράγοντες που θα σταθμίσει η επιτροπή


Γώγος: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ