Κορωνοϊός - Βρετανία: Αυξάνεται η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης - Στα 2.323 τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Αυξάνεται η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης - Στα 2.323 τα κρούσματα

Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησεων στην εφαρμογή του οδικού χάρτη για την άρση των περιορισμών, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον - Μειώθηκαν οι νοσηλευόμενοι με Covid, νέα πτώση στους θανάτους

23328819_BRITAIN
Μειώνονται οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στη Βρετανία, ωστόσο αυξάνονται τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, προκαλώντας σχετική ανησυχία, αν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πως δεν χρειάζεται, για την ώρα, να γίνουν αλλαγές και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του οδικού χάρτη για την πλήρη άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid έχουν πέσει στους 932, ενώ ελαφρά μείωση παρουσίασαν και τα καθημερινά κρούσματα - σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη - στα 2.412. Οι νέοι θάνατοι λόγω Covid ήταν επτά σε σύγκριση με τους 20 της προηγούμενης Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η ινδική μετάλλαξη συνεχίζει να εξαπλώνεται, καταγράφοντας μέχρι σήμερα 2.323 περιπτώσεις μόλυνσης σε 86 περιοχές της χώρας.

Σε αυτήν αποδίδονται τουλάχιστον οκτώ στις δέκα λοιμώξεις στο Μπόλτον, στο Μπλάκμπερν, στο Σέφτον, στο Μπέντφορντ, στο Κρόιντον του νοτίου Λονδίνου και στο Τσέλμσφορντ του Έσεξ.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών, 36,81 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση, ενώ 20,55 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα