Κορωνοϊός - Σκωτία: Από τα τέλη Απριλίου το άνοιγμα της οικονομίας

Κορωνοϊός - Σκωτία: Από τα τέλη Απριλίου το άνοιγμα της οικονομίας

Τον οδικό χάρτη εξόδου της Σκωτίας από τους περιορισμούς, ανακοίνωσε η Νίκολα Στέρτζον - Πότε αναμένεται η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Πότε μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα και τα γυμναστήρια

sturgeon
Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου αναμένεται να «ανοίξει» ξανά η οικονομία της Σκωτίας - συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων λιανικής, μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων και κομμωτηρίων - σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Σύμφωνα με όσα είπε, θα υπάρξει «προοδευτική χαλάρωση» των περιορισμών πριν από το «άνοιγμα», με τέσσερα άτομα από δύο νοικοκυριά να έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους από τις 15 Μαρτίου.

Επιπλέον, όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις τάξεις από αυτήν την ημερομηνία, ενώ η πλήρης επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως τις 5 Απριλίου.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ανέφερε ότι θα ήταν απαραίτητο να «βασιστούμε πολύ» στους περιορισμούς για να καταστείλουμε τον ιό «λίγο περισσότερο».

«Τις επόμενες εβδομάδες, εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν και συνεχιστούν οι θετικές τάσεις, θα επιδιώξουμε να επιταχύνουμε τη χαλάρωση των περιορισμών», είπε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ