Κορωνοϊός: Δραματική η αύξηση των κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία

Κορωνοϊός: Δραματική η αύξηση των κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία

Τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα από χθες σχεδόν τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 326 στη Σερβία

serbia
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Σερβία το τελευταίο 2ωρο. Τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα από χθες σχεδόν τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 326, ενώ δύο ασθενείς κατέληξαν.

Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 36.608 άνθρωποι και απεβίωσαν 780. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 441 ασθενείς εκ των οποίων οι 25 είναι διασωληνωμένοι.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Βελιγράδι όπου άρχισε να λειτουργεί το κλειστό στάδιο «Arena» ως νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και δεν γίνει συνήθεια η συνεχής χρήση της μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Δραματική είναι η κατάσταση και στις γειτονικές χώρες. Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων, από χθες επιβεβαιώθηκαν 718 νέα κρούσματα και απεβίωσαν 20 άνθρωποι. Όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug στη Σερβική Δημοκρατία (RS) της Βοσνίας το σύστημα υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας επέβαλε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευσε όλες τις συναθροίσεις πέραν των δέκα ατόμων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ