Κορωνοϊός - Ισπανία: Επέκταση των μέτρων περιορισμού στη Μαδρίτη

Κορωνοϊός - Ισπανία: Επέκταση των μέτρων περιορισμού στη Μαδρίτη

Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους

ισπανια_κορωνοιος
Η περιοχή της Μαδρίτης, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα επέκταση των μέτρων περιορισμού σε ορισμένες ζώνες, μια απόφαση που κρίθηκε ανεπαρκής από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία ζήτησε τα μέτρα να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την ισπανική πρωτεύουσα.

Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους: να πάνε στην εργασία τους, στον γιατρό ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας Αντόνιο Θαπατέρο.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή της Μαδρίτης σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους σε σύνολο 6,6 εκατ. κατοίκων. Πάνω από 850.000 άνθρωποι έχουν ήδη επηρεαστεί από τη Δευτέρα. Οι κάτοικοι αυτοί έχουν, ωστόσο, το δικαίωμα να μετακινούνται εντός της δικής τους συνοικίας και δεν είναι περιορισμένοι στο σπίτι τους.

Ανήσυχος από την εξέλιξη της επιδημίας στη Μαδρίτη, ο Ισπανός υπουργός Υγείας πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την ίδια ώρα με τις τοπικές αρχές της Μαδρίτης για να εκφράσει τη διαφωνία του.

«Προτείναμε να επεκταθούν τα μέτρα που η περιοχή της Μαδρίτης αποφάσισε να εφαρμόσει σε ορισμένες ζώνες…. σε όλη την πόλη της Μαδρίτης», που αριθμεί πάνω από 3 εκατ. ανθρώπους «και σε συγκεκριμένες περιοχές» στα προάστια όπου κυκλοφορεί πολύ ο ιός, δήλωσε ο Σαλβαδόρ Ίγια.

Στην Ισπανία, τα θέματα υγείας εμπίπτουν αποκλειστικά στις αρμοδιότητες των τοπικών αρχών και κατά συνέπεια η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία να τους επιβάλει αποφάσεις υγειονομικού χαρακτήρα. Στα μέσα Μαρτίου, εξέδωσε διάταγμα έκτακτης ανάγκης, ένα καθεστώς που κατ’ εξαίρεση της επιτρέπει να έχει τον έλεγχο σε θέματα υγείας και τήρησης της τάξης, προκειμένου να επιβάλει πολύ αυστηρή καραντίνα στον πληθυσμό.

Ο Ίγια είχε ήδη ζητήσει αυτή την εβδομάδα από τους κατοίκους της Μαδρίτης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους «στις απολύτως απαραίτητες».

Κλείσιμο
Από την αρχή της πανδημίας, η Ισπανία έχει καταγράψει πάνω 700.000 κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 31.000 θανάτους λόγω του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τα περίπτερα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα - Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Χαρδαλιάς

«Eπικίνδυνη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο στο Ιόνιο: Δείτε σε χάρτες - βίντεο από πού θα ξεκινήσει

Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν τεστ που προειδοποιεί για σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK