Κορωνοϊός: Φθηνά και γρήγορα τεστ θα φέρουν πίσω τους τουρίστες στα Κανάρια Νησιά

Κορωνοϊός: Φθηνά και γρήγορα τεστ θα φέρουν πίσω τους τουρίστες στα Κανάρια Νησιά

Το τεστ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας φορητός αναπνευστήρας που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση επιπέδων αλκοόλ στο σώμα ενός ατόμου - Δίνει αποτέλεσμα σε δύο λεπτά και κοστίζει 15 ευρώ

canary_tourists
Τρόπο για να επιστρέψουν οι τουρίστες στα Κανάρια Νησιά θεωρούν ότι έχουν βρει οι αρχές της περιοχής και δεν είναι άλλος από το νέο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊου που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 2 λεπτά και κοστίζει μόλις 15 ευρώ.

Πρόκειται για τεστ που γίνεται με δείγμα αναπνοής στα πρότυπα του αλκοτέστ και πιστεύεται ότι με αυτό τον τρόπο θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, προκειμένου να επιστρέψουν οι τουρίστες.

Προς το παρόν, οι υποχρεωτικοί κανόνες καραντίνας δυο εβδομάδων ισχύουν για όλους τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνουν διακοπές στην ηπειρωτική Ισπανία, καθώς και στις Καναρίους και τις Βαλεαρίδες Νήσους. Ωστόσο, αξιωματούχοι από τα Κανάρια Νησιά - συμπεριλαμβανομένων των Τενερίφη και Λανθαρότε - ζητούν τώρα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εξετάσει το ενδεχόμενο να άρει τους περιορισμούς προτείνοντας το νέο σύστημα δοκιμών για τον περιορισμό του κίνδυνου εξάπλωσης της Covid-19 που θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε δυο λεπτα.

Το τεστ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας φορητός αναπνευστήρας που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση επιπέδων αλκοόλ στο σώμα ενός ατόμου. Οι τουρίστες θα φυσούν στη συσκευή, η οποία μπορεί αναλύει τα σωματίδια αέρα που εξέρχονται και θα δίνει αποτέλεσμα μόλις σε δυο λεπτά με κόστος 15 ευρώ. Αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα τεστ θεωρούνται τα ταχύτερα, ενώ μια άλλη επίσης επιλογή για γρήγορη ανίχνευση του ιου σε σχέση με τα μοριακά τεστ ή τα τεστ αντισωμάτων.

Ανάλογα τεστ έχει παραγγείλει και η Ελλάδα, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται στη Λέσβο, τα γνωστά rapid test, που δίνουν ασφαλές αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.



Ειδήσεις σήμερα

Κικίλιας για κορωνοϊό: Στο 37,5% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Στο 70% στην Αττική

Καιρός: Έρχεται ο «Ιανός» - Θα σαρώσει με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε χάρτες

Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Μας έκρυψαν τρεις μέρες από τον κόσμο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ