Καιρός: Ήλιος μέχρι το μεσημέρι, συννεφιά από το απόγευμα

Καιρός: Ήλιος μέχρι το μεσημέρι, συννεφιά από το απόγευμα

Πάνω από 20 βαθμούς η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές - Πρόγνωση έως και τη Μεγάλη Τετάρτη - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_main
Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η Μεγάλη Βδομάδα, από το απόγευμα ωστόσο θα επικρατήσουν τα σύννεφα, με πιθανότητα βροχής σε αρκετές περιοχές. Ο καιρός θα συνεχιστεί άστατος και τις υπόλοιπες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα είναι πάνω από 20 βαθμούς στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται έως το πρωί . Στη συνέχεια στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 23, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 22 και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης με εξαίρεση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως νότιους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως τις θερμές ώρες της ημέρα θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Κλείσιμο
kairiko_map_mon


Τοπικές βροχές τη Μεγάλη Τρίτη

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια από το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_tue


Βροχές σε πολλές περιοχές τη Μεγάλη Τετάρτη

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στις υπόλοιπες
περιοχές από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα, πλην των Δωδεκανήσων, σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

kairiko_map_wen


Ειδήσεις σήμερα:

Δέκα κρούσματα βρέθηκαν στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη που έχει μπει σε καραντίνα

Δήμαρχος Λάρισας: «Δίνουμε μάχη για τη ζωή μας»


Θεσσαλονίκη: Άλλα δύο βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης