Μεταναστευτικό - Έβρος: Με αυτοσχέδιες γέφυρες προσπάθησαν να περάσουν τον φράκτη στις Καστανιές

Μεταναστευτικό - Έβρος: Με αυτοσχέδιες γέφυρες προσπάθησαν να περάσουν τον φράκτη στις Καστανιές

Το σφράγισμα των συνοριακών διαβάσεων στην Τουρκία, λόγω κορωνοϊού, οδήγησε ομάδες παράνομων μεταναστών ν’ αναζητήσουν νέους τρόπους, προκειμένου να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος

evros_main
Με αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες, επιχείρησαν την Πέμπτη να περάσουν τον φράκτη στις Καστανιές του Έβρου, ομάδες παράνομων μεταναστών που συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο, προκαλώντας επεισόδια με τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις.



Το σφράγισμα των συνοριακών διαβάσεων στην Τουρκία, λόγω κορωνοϊού, οδήγησε ομάδες παράνομων μεταναστών ν’ αναζητήσουν νέους τρόπους, προκειμένου να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος.


Κλείσιμο
Το Αnadolu μετέδωσε φωτογραφίες και πλάνα από μετανάστες να μεταφέρουν προς τον φράκτη αυτοσχέδιες σκάλες, που κατασκεύασαν νωρίτερα από ξύλα που έκοψαν από το παρόχθιο δάσος του Έβρου, καλυμμένες με κουβέρτες προκειμένου ν’ αποφύγουν τα αγκαθωτά σύρματα του φράκτη.


Ωστόσο, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να διαπεράσουν τα μέτρα ασφάλειας στις Καστανιές, έληξε άδοξα, εξαιτίας της άμεσης παρέμβασης των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων αλλά και δυνάμεων της Frontex που περιπολούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι ελληνικές δυνάμεις αντέδρασαν και με ρίψη νερού με την «αύρα» της ΕΛΑΣ.




Διαβάστε επίσης

Μετανάστες στον Έβρο: 5.000 προβοκάτορες στα σύνορα, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Μετανάστες στον Έβρο: Παρατεταγμένοι για έφοδο δίπλα στον φράχτη στις Καστανιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης