Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων - Στην Καστοριά ο έκτος νεκρός

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων - Στην Καστοριά ο έκτος νεκρός

Πρόκειται για 70χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα - Είναι το τρίτο θύμα του ιού από τη συγκεκριμένη περιοχή - Σταθερή η αύξηση και των «αχαρτογράφητων» κρουσμάτων που ανοίγουν άγνωστους κύκλους μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα

koroinoios_main1
Στην Καστοριά καταγράφηκε ο έκτος νεκρός του κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική και των διασωληνωμένων παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση.

Πρόκειται για 70χρονο ασθενή ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν με κορωνοϊό από την περιοχή της Καστοριάς.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Όπωως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή.  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 70χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως στη Δραγασιά και τη Δαμασκηνιά που βρίσκονται σε καραντίνα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγος του 70χρονου, δεν έχει διαπιστωθεί όμως ακόμα αν είναι θετική στον κορωνοϊό. 

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό σε 418 τις τελευταίες 23 ημέρες της πανδημίας στην χώρα

Από αυτούς ποσοστό 6,5%, δηλαδή 64 άτομα, αναφέρονται ως ασθενείς απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Και στο συγκεκριμένο πεδίο, όπου οι ειδικοί εστιάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των άγνωστων κύκλων μετάδοσης που ανοίγουν στην κοινότητα με καθε ένα από αυτά τα «αχαρτογράφητα» κρούσματα, παρατηρείται μια σταθερή αύξηση. Την περασμένη Κυριακή οι ασθενείς χωρις γνωστή πηγή μετάδοσης ηταν 44, κι είχαν διπλασιαστεί τις προηγούμενες τρεις ημέρες, από 22 σε 44. Τώρα φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης με γεωμετρική πρόοδο έχει ανακοπεί, ωστόσο και παλι η σημαντικη αύξηση - 20 νέα κρούσματα σε τρεις ημέρες - δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό στόχους ειδικούς για το πόσο έχει εξαπλωθεί ο κορωνοιός.

Εκτίναξη των διασωληνωμένων

Συνεχής αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται καθώς και εκείνων που επιδεινώνονται και χρειάζεται να διασωληνωθούν. Συνολικά, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς - νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει πως νοσηλεύονται 79 ασθενείς - εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.  Οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες είχαν εκτιναχθεί, φτάνοντας το βράδυ της Τετάρτης τους 20.

Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και το «Σωτηρία» κρατούν το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών με νόσο Covid-19, ωστόσο δυναμικά έχουν μπει στη διαδικασία αντιμετώπισης των ασθενών αυτών και άλλα νοσοκομεία χορηγώντας τους το κοκτέηλ αντιϊικής θεραπείας.

Εκτός από την περιοχή της Ηλείας όπου καταγράφηκε στο τέλος Φεβρουαρίου η πρώτη μεγάλη εστία του κορωνοϊού, σε ένα γκρουπ ταξιδιωτών που είχαν επιστρέψει από το Ισραήλ, το άλλο μεγάλο κέντρο του κορωνοϊού βρίσκεται στην Αττική - το μαρτυρά και ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων όπως λέει κάθε μέρα ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα συμπτώματα - Ποιες οι διαφορές με το κρυολόγημα και τη γρίπη

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες - Πώς μπορούν να προστατευθούν

Κορωνοϊός: Πότε κινδυνεύουν τα παιδιά με καρδιοπάθειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης