Κορωνοϊός στην Κύπρο: Κλείνουν τα σχολεία στα Κατεχόμενα
Κορωνοϊός στην Κύπρο: Κλειστά μέχρι τις 16 Μαρτίου τα σχολεία, ο Μουσταφά Ακιντζί κάλεσε το κοινό να εφαρμόζει τακτικά τα μέτρα πρόληψης,
Μανώλης Καλατζής
Κλειστά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, θα παραμείνουν τα σχολεία στα κατεχόμενα.
Η απόφαση λήφθηκε μετά τη νέα σημερινή συνεδρία του λεγόμενου «υπουργικού» συμβουλίου, η οποία απόφαση θα επανεξεταστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σε δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί κάλεσε το κοινό να εφαρμόζει τακτικά τα μέτρα πρόληψης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της λήψης άμεσων μέτρων με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκληθεί πανικός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα που λήφθηκαν θα έχουν θετικά αποτελέσματα.
Στα κατεχόμενα μπήκαν σε καραντίνα και τρία ξενοδοχεία.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.