Κορωνοϊός: Το protothema.gr στη «φωλιά» του ιού - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Το protothema.gr στη «φωλιά» του ιού - Δείτε βίντεο

Ελληνοαμερικανός μας δείχνει πώς είναι στην κινεζική «Βαρβάκειο» - Δεν άλλαξαν συνήθειες οι Κινέζοι για χάρη της επιδημίας του κορωνοϊού και συνεχίζουν να ψωνίζουν κρέατα και ψάρια χύμα από τους πάγκους - Αποκλειστικά πλάνα από την κάμερα του protothema.gr

f0
Με την βοήθεια του καθηγητή αγγλικών Χρήστου Ποταμιάνου, ο οποίος ζει μόνιμα στη Κίνα, η κάμερα του protothema.gr μπήκε μέσα στην κινεζική «Βαρβάκειο» αγορά και κατέγραψε απίστευτες εικόνες, αποδεικνύοντας ότι παρά την μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών που επιστράτευσαν ακόμη και drones για να επιτηρούν τους πολίτες που κινούνται στο δρόμο χωρίς προστατευτική μάσκα, τίποτα δεν άλλαξε ως προς τον τρόπο διάθεσης των νωπών προϊόντων, παρά τις βάσιμες υποψίες ότι η μετάδοση του κορωνοϊού πιθανότατα να ξεκίνησε από τις συγκεκριμένες ανοιχτές αγορές.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που μας έστειλε ο Χρήστος Ποταμιάνος, κρεατικά και ψαρικά διατίθενται χύμα πάνω στους πάγκους, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, με εξαίρεση ότι κάποιοι πωλητές-όχι όλοι- φοράνε μάσκες και γάντια. Επιπλέον, όπως θα δείτε, έξω από την υπαίθρια αγορά τροφίμων υπάρχει σημείο ελέγχου των Κινεζικών Αρχών, όπου άντρες με μάσκες και θερμόμετρα τσεκάρουν τους πολίτες πριν μπουν για να αγοράσουν τα τρόφιμα της ημέρας. Είναι όμως αρκετό;

Το Πρώτο Θέμα στη φωλιά του Κορωναϊού


Ο Χρήστος Ποταμιάνος διδάσκει Αγγλικά σε Πανεπιστήμιο της επαρχίας Zhejiang, που μετά την Wuhan, είναι η δεύτερη περιοχή σε κρούσματα σε ολόκληρη την Κίνα. Ο Ελληνομερικάνος καθηγητής ζει στην Zhejiang μαζί με την σύντροφο του, την Τουρκάλα Νιλάι Κατάλ Ποταμιάνος, ενώ τις τελευταίες μέρες φιλοξενούν στο σπίτι τους, τον φίλο τους και καθηγητή Αγγλικών, Νίκολας, ο οποίος διδάσκει σε Πανεπιστήμιο κοντά στο Πεκίνο αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει καθότι έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις.

Στην αρχή του βίντεο, ο Χρήστος Ποταμιάνος, αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, δείχνει τα ντουλάπια της κουζίνας που είναι γεμάτα συσκευασμένα τρόφιμα, «σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα» όπως εξηγεί, ενώ δείχνει στη κάμερα τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνουν πριν βγουν από το σπίτι. Στη συνέχεια μας ξεναγεί στην κινέζικη «Βαρβάκειο» (Από το 2.23'') παρουσιάζοντας εικόνες που μάλλον δεν ταυτίζονται με την γιγαντιαία επιχείρηση των κινεζικών Αρχών για τον περιορισμό των κρουσμάτων, κυρίως μέσω της απαγόρευσης των μετακινήσεων των πολιτών.
Κλείσιμο
f1
f2_2

Ο Έλληνας καθηγητής εικάζει ότι αυτές οι αγορές έμειναν τελικά ανοιχτές διότι εξυπηρετούν τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν άλλο τρόπο για να προμηθευτούν τρόφιμα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Χρήστος Ποταμιάνος, μας εξηγεί ότι πλέον στους δρόμους της Zhejiang απαγορεύονται ακόμη και οι συναθροίσεις δυο ατόμων, ενώ επιτρέπεται να πηγαίνεις στην αγορά μέρα παρά μέρα και όχι σε καθημερινή βάση. Στο ερώτημα, πότε πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του, αναφέρει ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει, προσθέτοντας πως πλέον όλα τα σχολεία στη Κίνα ξεκινούν αναγκαστικά τα online μαθήματα μέσω ίντερνετ.
f3_2

Δείτε βίντεο: Το protothema.gr έβαλε μάσκα και μπήκε στη «φωλιά» του ιού στην Κίνα
Το protothema.gr έβαλε μάσκα και μπήκε στη «φωλιά» του ιού στην Κίνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης