Οκτάχρονος «Αϊνστάιν» από την Πέλλα μεταναστεύει στη Γερμανία για να μην πάει χαμένο το μυαλό του

pella-germania

Ο Τάσος Γεραντίδης έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 στα μαθηματικά χωρίς ακόμα να έχει διδαχθεί μαθηματικά - «Δεν θέλουμε να χάσει την παιδική του ηλικία» λεει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας του

Είναι μόλις οκτώ ετών και υπολογίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το μυαλό του, σύνθετες μαθηματικές πράξεις. Ο Τάσος Γεραντίδης, μαθητής της τρίτης δημοτικού από την Πέλλα, είναι «εξαιρετικά ευφυής», με γενικό δείκτη νοημοσύνης ΙQ στο 140 και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και τους ειδικούς με τις ικανότητες του στους τρεις τομείς, του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.

Ο πατέρας του Ανδρέας Γεραντίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι, «ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα μαθηματικά και στο δημοτικό, (φέτος είναι στην τρίτη τάξη) μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα μαθηματικά και μάλιστα μάς ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς».

Διευκρίνισε δε, πως «δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες. Όλο αυτή κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν. Εμείς πάντως είμαστε κοντά του και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Οι γονείς του, ύστερα από την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του, επισκέφθηκαν την κλινική και δικαστική ψυχολόγο– νευροψυχολόγο, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αξιολόγησης ευφυίας IQ. Αν και ήταν μικρός καθώς το συγκεκριμένο τεστ το κάνουν παιδιά από 9 ετών, «ο Τάσος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και εμάς και την Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου. Στα μαθηματικά o Τάσος έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά. Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης.

Δεν θέλουμε να χάσει την παιδική του ηλικία

«Όλη την ώρα είναι το μυαλό του στα μαθηματικά. Αυτό ξεκίνησε σιγά-σιγά στην πρώτη του δημοτικου όταν μας το επισήμανε η δασκάλα του» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας του μικρού Τάσου.

Όπως είπε ο Ανδρέας Γεραντίδης «είναι προχωρημένο το μυαλό του, όταν του μιλάς είναι σαν να μιλάς σε μεγάλο άνθρωπο».

Ο πατέρας του 8χρονου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «εμείς σαν γονείς του δεν θέλουμε να χάσει τη νπαιδική του ηλικία. Δεν τον ενημερώνουμε, δεν τον απασχολούμε με τη δημοσιότητα».


Ο Τάσος είναι στο “τοπ” της ηλικιακής του ομάδας

«Το μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει».

«Είναι πολύ καλός και γρήγορος στο να διαχειρίζεται το κομμάτι του συλλογισμού του, είναι πολύ ευφυής είναι πάρα πολύ γρήγορος στο να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έχει υψηλό δείκτη του ρέοντος συλλογισμού, δηλαδή τον τρόπο που λύνει τα προβλήματα και τις μαθηματικές πράξεις και για αυτό μπορεί ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε έναν ολόκληρο χρόνο να τα υπολογίσει και να δώσει πολύ γρήγορα την απάντηση με ακρίβεια. Τέλος είναι πολύ καλός και στο δείκτη οπτικοχωρικής αντίληψης, πως δηλαδή αντιλαμβάνεται τον χώρο και τις διαστάσεις» υπογραμμίζει η Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος.

«Σύμφωνα με το τεστ Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V), στο οποίο υποβλήθηκε ο Τάσος, είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και συνήθως τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού» εξηγεί η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και επισημαίνει πως «μπορεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες, άλλωστε τα μαθηματικά τον εξιτάρουν. Μπορεί να γίνει ένας επιστήμονας που θα μπορέσει να διαχειριστεί υψηλά νοήματα και πιο δύσκολες έννοιες, από τον μέσο άνθρωπο που είναι απλά πολύ καλός στα μαθηματικά. Κυρίως αυτοί οι άνθρωποι απορροφώνται από πανεπιστημιακά ιδρύματα πολύ υψηλού επίπεδου».

Από τη στιγμή όμως που αποδείχθηκε η χαρισματικότητα του Τάσου ξεκίνησε και ο προβληματισμός για την οικογένεια του. «Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση» υποστηρίζει ο πατέρας του και προσθέτει πως ήδη «στην τάξη του ο Τάσος λίγο βαριέται, καθώς κάνουν πράγματα που ήδη τα ξέρει. Δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικές τάξεις για παιδιά σαν και αυτόν που είναι λίγο προχωρημένα».

«Το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι έχουν χαθεί πολλά χαρισματικά παιδιά», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και συνεχίζει λέγοντας πως «μόλις τρία χρόνια έχει, που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο τεστ στη χώρα μας. Οι κλίμακες αυτές που περικλείουν 16 υποδοκιμασίες, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες και δυστυχώς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα».

Έτσι μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκαναν, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Γεραντίδης, «καταλήξαμε ότι πρέπει να πάμε στο εξωτερικό. Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές. Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εμείς ήδη βρήκαμε δουλειές, η σύζυγος μου είναι ήδη εκεί και εγώ με τα παιδιά θα φύγω στις αρχές του έτους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και η κόρη μας που είναι 11 ετών, είναι πάρα πολύ καλή με κλίση όμως στα θεωρητικά μαθήματα».

Αναγνωρίζοντας την χαρισματικότητα του οκτάχρονου, πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε τον μικρό «Αϊνστάιν» και του έδωσε έναν φορητό υπολογιστή και ένα βιβλίο για τον νομό Πέλλας θέλοντας να τον τιμήσει για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κυρίως στα μαθηματικά.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (236)

Φίλτατη Βιβη

Μείνε στο νύχι και το μαλλί που κατέχεις καλά, άσε τις ερωτήσεις για το τι επαγγέλλεται ο κάθε σχολιαστής και αν είχες ιδέα από τις θεωρίες Piaget, Vygotsky δεν θα είχες απορίες γιατί όλο αυτό δε φαντάζει νορμάλ. Εκτειθεσαι.

βιβή

Αναλώθηκες σε υποτιμητικές εκφράσεις για να με ''ξεφορτωθείς''....εκτίθεμαι;;;Αλήθεια;;;Εγώ δεν κάνω ιατρικές γνωματεύσεις μέσω πληκτρολογίου!!Και δεν κατανοώ από πού άλλοι αντλούν τη σιγουριά τους και τις κάνουν!!Είναι επιστήμονες;;;Αυτό ρωτώ!Μόνο το ''πρώτο θέμα'' μπορεί να μη δέχεται τα σχόλιά μου...θα γράφω όποτε θέλω!!

Μάλιστα...

Δεν κοιμάται πολύ διαβάζω... Η' κοιμάται πολύ αργά...Δεν ασχολείται με τίποτε άλλο όλη μέρα εκτός από τα Μαθηματικά! Παίζει καθόλου αυτό το 8χρονο? Δεν προβληματίζει κανέναν αυτό... Ε ρε βουρδουλα που θέλουν οι γονείς!!! Ας μας πει κάποιος για τα αποτελέσματα του σε τεστ συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης.... Θα το περιφερουν δεξιά αριστερά λες και κάνει περιοδεία το τσίρκο Μεντρανο χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με το παιδί τους.

βιβή

Είσαι παιδοψυχολόγοςή έχεις,απλά,την κλασσική νεοελληνική νοοτροπία του''τα ξέρω όλα''!!;;

Επισκέπτης

Καλή η επιστήμη και σωστά οι γονείς φροντίζουν όσο μπορούν για το μέλλον τού παιδιού τους αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το παιδί χρειάζεται γνωμάτευση ψυχολόγου και ψυχιάτρου, μάλλον περισσότερες τής μίας, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και να αποκλειστούν κάποια (π.χ. διαταραχή αυτιστικού φάσματος). Εφόσον το παιδί είναι πραγματικά πολύ υψηλής νοημοσύνης χωρίς σύνδρομα κλινικά φαινόμενα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να εξεταστεί και η συναισθηματική του νοημοσύνη. Τα παιδιά χρειάζονται ισορροπημένη ανατροφή και συναισθηματική στήριξη, όχι στείρα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα και υψηλούς κοινωνικούς στόχους. Δεν αμπελοφιλοσοφώ, έχω ακαδημαϊκή γνώση αλλά και εμπειρία σε ό,τι λέω. Πάνω από όλα, όμως, ένα παιδί χρειάζεται γνωριμία και επαφή με το Χριστό και τα μυστήρια τής Εκκλησίας Του. Διαφορετικά θα καταλήξει - ο μη γένοιτο - σε τραγωδία! Θερίζει κάποιος ό,τι σπέρνει.

...

Είσαι ένας από τους πολλούς λόγους που το παιδί φεύγει από την Ελλάδα. Συγχαρητήρια.

βιβή

Πολύ σωστό!Μη δίνετε σημασία σε κακεντρεχή σχόλια!!

Ηρεμήστε λίγο...

Κατά πάσα πιθανότατα κλασική περίπτωση Asperger, το παιδί έχει μια κλίση σε ένα συγκεκριμένο τομέα ωστόσο μπορεί να το δεις να δυσκολεύεται ως μεγάλο να δέσει τα κορδόνια του. Δεν είναι για να κοκορευεται κάνεις αν σκεφτείς πόσο μεγάλη δυσκολία θα έχει στις κοινωνικές συναναστροφες και στις διαπροσωπικες σχέσεις. Ειδικο παιδι που φυσικά θα είναι απομωνομενο (αυτο και η επιστήμη του) γιατί δεν θα μπορεί να συνυπάρχει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό που συμβαίνει στο ίδιο δεν είναι φυσιολογικό και συμβατό με την ηλικία του, όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία δεν διαθέτουν αφαιρετική σκέψη. Καλύτερα να του βγάλουν μια διάγνωση να ξέρουν τι τους γίνεται πάρα να παρουσιάζεται ως το παιδί "θαύμα".

βιβή

Ψυχολόγος;;;;;;;;;;;;

titi

Μπραβο! Έκανες και διάγνωση. Κάνε μία τώρα και για εσένα που κάθεσαι και τα βάζεις με ένα 8χρονο.

Leta

Είσαι ειδικός με πολλά πτυχία φαντάζομαι και μπορείς να βγάλεις διάγνωση χωρίς καν να έχεις γνωρίσει το παιδί. Όσα δε φτάνει η αλεπού.... Ζήσε στη μετριότητά σου κι άσε τους άλλους να πάνε μπροστά αντί να ζηλεύεις που ξεχωρίζουν και να προσπαθείς να τους βγάλεις σκάρτους

Κάθε χρόνο και ένα άρθρο για Αινσταιν και τη Μενσα

Για να τρέχουν όλοι οι ψωνισμένοι να πληρώσουν για τη τεστ για να αποδειχθεί η ευφυΐα τους. Για ψάξτε λίγο να δείτε που έχουν καταλήξει όλοι αυτοί οι Αινσταιν της Μενσα: Ταμίες σε τράπεζες και κτηματομεσίτες

kostas

Οχι ρε παιδια να μην φυγει! Να παει στο καποδιστριακο να του μαθουν οι αριστεροι να καταστρεφει τα πανεπιστημια και να φτιαχνει μολοτωφ

kyriakos

Όποιος θέλει απόδειξη του ότι οι ελλαδανοι είναι βαλκανοστοκοι, παρακμιακοι βλακες κι άτιμοι, ας κοιτάξει άλλο ένα άρθρο εδώ στ ΠΘ: Έξω από την Ασφάλεια της Πάτρας αυτή την ώρα ΑΝΤΊ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΈΣ.

ΒΑΓ

απλα σχολια 1) Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, ολα τα σχολεια δεχονται ολα τα παιδια!!! Δεν υπαρχει επικοινωνια πριν , ουτε αξιολογηση απο κανενα σχολειο!! 2) ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές!!! Δεν υπαρχουν ειδικες ταξεις 3) Σημαντικοτερο! Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα παιδια πηγαινουν στην ταξη αναλογα με την ηλικια τους!! Μαλλον η "ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά" θα ειναι για να μαθει γερμανικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "πέμπτη ή την έκτη Δημοτικού" ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!! η πέμπτη και η έκτη Δημοτικού ανηκουν στο γυμνασιο!! Μαλλον διαφημιση της Δικαστικης ψυχολογου ειναι το αρθρο

Γιώργος

Φυσικά υπάρχει 5η και 6η Τάξη στη Γερμανία. Ακόμα μέχρι 9η και 10η υπάρχει. Για όσους δεν προχωρούν για το Γυμνάσιο.

Στέφανος

H καλύτερη απόφαση από σοβαρούς γονείς οί οποίοι επιθυμούν τήν πραγματική πρόοδο τών παιδιών τους. Ετσι κ'αλλιώς στήν Ελλάδα τέτοιο μυαλό θά πήγαινε χαμένο από πλήρη κρατική αδιαφορία καί γραφειοκρατία. Θά πήγαινε Δημοτικό καί Γυμνάσιο-Λύκειο γιά νά διδαχθεί υποχρεωτικά παντελώς άχρηστα μαθήματα καί νά καταλήξει τελικά διπλωματούχος ανωτέρας εκπαιδεύσεως χωρίς αντίκρυσμα !

@ΕΛΛΗΝΑΣ-ΣΟΥΗΔΙΑ που πληρώνεται καλύτερα από τους Σουηδούς;;;

Είσαι πραγματικά από τις ελάχιστες περιπτώσεις, μπορώ να πω ίσως η μοναδική αν αυτό που γράφεις είναι αλήθεια. Γνωρίζω δεκάδες Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι αμείβονται με τα μισά χρήματα που παίρνουν οι Σουηδοί γιατροί, με ίδια ειδικότητα και προϋπηρεσία. Αλλού λοιπόν την προπαγάνδα

ΕΛΛΗΝΑΣ-ΣΟΥΗΔΙΑ που πληρώνεται καλύτερα από τους Σουηδούς.

Δεν έχω κάποιο λόγο να πω ψέματα πόσο μάλλον να κάνω προπαγάνδα.

Επειδή....

....ειναι έγκλημα ένα τόσο κοφτερό μυαλό να πάει χαμένο, συγχαρητήρια στους γονείς του παιδιού που συμπεριφέρθηκαν στο παιδί τους με σεβασμό,αξιοπρεπεια και υπευθυνότητα ώστε να μην το χαντακωσουνε σε μια μιζερη και ανούσια ζωή . Συγχαρητήρια από έναν ξενιτεμενο Έλληνα για τον ίδιο λόγο(τα δικά μου παιδιά δεν είναι ευφυείς,απλώς θελήσαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουν σαν παιδιά σε ένα μη τοξικό περιβάλλον και να αξιοποιήσουν το έμφυτο ταλέντο που διαθέτουν χωρις να χρειαστεί να παρακαλέσουμε κανεναν).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης