39o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο: Η εξατομικευμένη οδοντιατρική είναι το μέλλον

39o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο: Η εξατομικευμένη οδοντιατρική είναι το μέλλον

Η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του οδοντιατρικού κόσμου στη χώρα ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης

stomatologia3
Η «Εξατομικευμένη Οδοντιατρική: από τη Διάγνωση στα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα» είναι το θέμα του εφετινού 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο (ΠΟΣ) θα αναδείξει τη σημασία της εξατομικευμένης φροντίδας των ασθενών και φιλοδοξεί να προσφέρει στους οδοντιάτρους νέες γνώσεις και προτάσεις για κλινικές εφαρμογές σε όλο το εύρος της οδοντιατρικής. Το 39ο ΠΟΣ αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του οδοντιατρικού κόσμου στη χώρα και έχει σκοπό την γόνιμη και ουσιαστική επιστημονική αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητών, κλινικών, εξειδικευμένων και ειδικών οδοντιάτρων στις τρέχουσες εξελίξεις.

Πρόεδρος του 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Νικητάκης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Χρήστο Ραχιώτη, Συντονιστή του Επιστημονικού Προγράμματος, όσο και τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιο Υφαντή με την ιδιότητα του Συντονιστή του Οργανωτικού εκ μέρους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Οδοντιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου και Χανίων.

Οι εξατομικευμένες θεραπείες που καθίστανται εφικτές χάρη στην τεράστια πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών και των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελούν το μέλλον στην οδοντιατρική. Οι οδοντίατροι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσεγγίζουν τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών τους σε μια εξατομικευμένη βάση, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες του κάθε ασθενούς και όχι σε γενικευμένες «συνταγές».

Ο ασθενής με ένα νόσημα δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον «απρόσωπα» με ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο κοινό για όλους τους ασθενείς αλλά θα λαμβάνει «προσωποποιημένη» αγωγή. Η εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση έρχεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, προσφέροντας ακριβέστερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με βάση το Σύστημα της Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://39pos.eoo.gr/.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης