Τραγωδία στον Αλμυρό: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ

Τραγωδία στον Αλμυρό: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ

Αύριο το «τελευταίο αντίο» στο κορίτσι  – Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο πατέρας του – Τι λέει η μητέρα που παραλίγο να χάσει την κόρη της στο ίδιο παιχνίδι πριν 10 χρόνια

louna01-mesa
Από σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι επήλθε ο θάνατος της 14χρονης που διασκέδαζε σε Λούνα Παρκ του Βόλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η σορός του άτυχου κοριτσιού μεταφέρεται στο Βόλο όπου αύριο το πρωί θα της πουν το «τελευταίο αντίο» συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στον Αλμυρό Βόλου. Ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας του γυμνασίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα που υπέστη στο άκουσμα του θανάτου της κόρης του. Μάλιστα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε στεφανιογραφία. Η καρδιολογική του εικόνα είναι επιβαρυμένη, με δεδομένο ότι προ δεκαετίας είχε υποβληθεί σε επέμβαση  bypass.

Ποια είναι η «βασίλισσα του λούνα παρκ»

Την αποκαλούν «βασίλισσα των λούνα παρκ» και όχι άδικα αφού η Μ.Π. δραστηριοποιείται για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες στο χώρο των παιχνιδιών λούνα παρκ. Γεννημένη το 1946 η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ που συνέβη το τραγικό περιστατικό στο Βόλο έχει τη δική της προσωπική μαρτυρική ιστορία, που αποκάλυψε με το θάνατο της 14χρονης. Πριν από 15χρόνια ακριβώς έφυγε από τη ζωή η 32χρονη κόρη της. Τότε η Μ.Π. την βρήκε νεκρή στο σπίτι της από χτύπημα στο κεφάλι. Μετά το θάνατο της μονάκριβης κόρης της, στην πορεία η ίδια υιοθέτησε δυο παιδιά . Μια κόρη η οποία είναι σήμερα 27 ετών και ένα αγοράκι το οποίο είναι 12 ετών. Η ίδια σύμφωνα με το δικηγόρο της δηλώνει στενοχωρημένη και συμπονεί τον πόνο της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού.

«Έφυγε από τη μπάρα και εκτοξεύτηκε 10 μέτρα μακριά»

Σοκαρισμένη από το χαμό της 14χρονης είναι η Αναστασία Καθενιώτου γιατί πριν από δέκα χρόνια στο ίδιο παιχνίδι, του ίδιου λούνα παρκ που είχε πάει στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα , κόντεψε να χάσει την κόρη της. Η εννιάχρονη είχε χτυπήσει σοβαρά, μάλιστα είχε υποστεί ρήξη σπλήνας, είχε κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις. Η ίδια μίλησε στο protothema.gr για το περιστατικό αυτό .

«Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως και έγινε με την κόρη μου. Μόλις το άκουσα, ξαναέζησα πάλι το γεγονός. Είναι πραγματικά ένας εφιάλτης. Είναι δολοφόνοι οι άνθρωποι. Μέσα στο εγχειρίδιο έγραφε για ζώνες ασφαλείας και ζώνες δεν υπήρχαν κι ούτε υπάρχουν. Εγώ τότε ήμουν μαζί με το παιδί στο διπλανό κάθισμα και είδα το κοριτσάκι μου να εκσφενδονίζεται. Θυμάμαι ακόμα το παιδί μου, να μου λέει «μαμά, γλιστράω» κι εγώ να της λέω «προσπάθησε να κρατηθείς». Ήταν αδύνατο κι από μένα να κρατήσω το παιδί γιατί πήγαινα αριστερά και δεξιά , όπως μας κούναγε το παιχνίδι. Προσπάθησα να βάλω το πόδι μου ανάμεσα στα πόδια της αλλά ήταν αδύνατο. Γλίστρησε το παιδί μου κι έπεσε από 10 μέτρα ύψος. Έχουν περάσει δέκα χρόνια και κάθε φορά που το ξανασυζητώ είναι σαν αν ζω εκείνη τη στιγμή. Η κόρη μου, μόλις άκουσε την τραγική είδηση με το 14χρονο κοριτσάκι, πάγωσε», λέει η μητέρα της εννιάχρονης στο protothema.gr

Στη δίκη που ακολούθησε οι εμπειρογνώμονες έκαναν λόγο για κενό ασφαλείας στις μπάρες του παιχνιδιού.

Δείτε βίντεο: Τραγωδία στον Αλμυρό: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ
Τραγωδία στον Αλμυρό: Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης