Σεισμός στην Κρήτη: «Δεν περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς», λέει ο Κώστας Παπαζάχος στον «Θέμα 104,6»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη- Ο καθηγητής γεωφυσικής εξήγησε ότι λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, στα 80 χιλιόμετρα, γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή
Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» για τον σεισμότων 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος.
Όπως είπε «είναι ένας σεισμός μεγέθους πέντε Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό γιατί έχει γένει σε ένα μεγάλο βάθος».
Ο καθηγητής γεωφυσικής εξήγησε ότι λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, στα 80 χιλιόμετρα, γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.
Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.