Με νέες προκλητικές δηλώσεις απαντά το ψευδοκράτος στον Μητσοτάκη

Με νέες προκλητικές δηλώσεις απαντά το ψευδοκράτος στον Μητσοτάκη

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός κάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό να αποδεχθεί τις πραγματικότητες στο νησί ενώ ο «»ΥΠΕΞ» ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή» της Ελλάδας!

ozersai-1-1
Λυπηρές χαρακτήρισε ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να δει τις πραγματικότητες στην Κύπρο».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού αγνοεί τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις ευαισθησίες «του τουρκοκυπριακού λαού».

Υποστήριξε ακόμη πως η επίτευξη συμφωνίας με τέτοιες δηλώσεις δεν είναι δυνατή, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε το δρόμο μας και ο δρόμος μας είναι η ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος)».

Ο «ΥΠΕΞ»

Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι (φωτογραφία) χαρακτήρισε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ως «ξεπερασμένη». Υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος από την Ελλάδα και παραβίασης του Συντάγματος.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή» της Ελλάδας. Επίσης υποστήριξε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».

Για τα Βαρώσια ανέφερε πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. Οι Ελληνοκύπριοι, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε οτιδήποτε για τα Βαρώσια και πρόσθεσε πως οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης