Συλλέκτες προστατευόμενου βοτάνου συνελήφθησαν στα Χανιά

Συλλέκτες προστατευόμενου βοτάνου συνελήφθησαν στα Χανιά

Οι δράστες είχαν ήδη συλλέξει περίπου 24 κιλά

malotira
Μετά τις εισβολές Αλβανών στα ελληνικά βουνά για τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων από το περίφημο «λουλούδι του Δαρβίνου», τώρα εντοπίστηκαν «κυνηγοί» βοτάνων και στην Κρήτη που έβαλαν στο μάτι το προστατευόμενο βότανο με την κοινή ονομασία «μαλοτήρα».

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Χανιών έπιασαν στα πράσα τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαπούς να συλλέγουν μεγάλες ποσότητες από το συγκεκριμένο βότανο σε μια δασική περιοχή της κοινότητας Ασκύφου του Δήμου Σφακίων, σε περίοδο που δεν έχει αρχίσει η ανθοφορία του. Μάλιστα, οι δράστες είχαν ήδη συλλέξει περίπου 24 κιλά, τα οποία κατασχέθηκαν και διατέθηκαν σε ιδρύματα, ενώ σε βάρος των πέντε δραστών υποβλήθηκαν μηνύσεις στην Εισαγγελία Χανίων.

Η μαλοτίρα είναι φυτό με ύψος δέκα ως 50 εκατοστά και άνθη με κιτρινόλευκο χρώμα. Το εύγευστο και αρωματικό βότανο είχε διαδοθεί στην Κρήτη σπό την περίοδο της Ενετοκρατίας και θεωρείται φάρμακο για τα κρυολογήματα, τον βήχα και τις παθήσεις του αναπνευστικού. Η Διεύθυνση Δασών Χανίων χορηγεί κάθε χρόνο άδεια για την συλλογή συγκεκριμένης ποσότητας και από συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αειφορίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης